Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

1000 timmar utomhus

En vän till mig nämnde att hon hade läst om hur det optimala för barn är att spendera 4-6 timmar utomhus varje dag (say whaaaaat) och hur en familj bestämt sig för att försöka göra just det och skapat 1000 days outside. 4-6 timmar per dag är i dagens samhälle rätt svårt att klara, men med ett genomsnitt på 20h/veckan landar det på ca 1000h/år, vilket är genomförbart! Så vem är jag om jag inte vill prova en ny hashtag! Haha! Den här veckan har vi alltså spenderat maximal tid utomhus och det är inte svårt egentligen i vår familj. Mina barn är utebarn som jag snarare får släpa in, så om vi inte spenderar tid utomhus är det helt och hållet mitt fel.

Så jag bestämde mig att försöka. Två timmar per dag satsar jag på och det har faktiskt gått över förväntan! Vissa dagar har vi varit ute i fem, andra bara en (och då tack vare promenaden till och från förskolan som kan ta 15 minuter om vi går sakta och inte tar den snabbaste vägen, man får vara smart!) men jag vill nog påstå att vi åtminstone varit ute minst en timme per dag och definitivt snittat 2-3h/dag den senaste veckan! Och vet ni. Dagarna flyger förbi, barnen är glada, jag är glad och det går jättebra att vara utomhus när det regnar och blåser storm. Just saying!

Och vad frisk luft och natur gör för den mentala hälsan behöver vi inte ens prata om. Vi är så glada! Också: hur härligt är det inte att komma in efter att ha varit ute en timme i regn och blåst! Okej, jag ska sluta låta som en frälst person här i bloggen med min yoga och mina utetimmar. Men det är antingen det eller min otroliga mensvärk vi kan prata om just nu och då är det härligare med yoga va? (Det är en annan diskussion: hur hemsk är mensvärken efter andra barnet!?! Någon som känner igen sig?)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats