Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

28. Jag trodde faktiskt att hon skulle sova i vår säng för evigt.

Igår la jag Chloe i sin spjälsäng i sitt rum för första gången! Eftersom hennes rum ligger ungefär 3 meter från vårt rum så känns det okej, och hur mysigt det än är att samsova så sover både hon och jag bättre när vi inte är klistrade vid varandra. Så nu när vi har ny säng så lagade jag spjälsängen och monterade upp den i hennes sovrum. Igår var det alltså dags, och då vi har en dotter som inte direkt ligger still eller gillar att vara ensam (inte speciellt konstigt när man är 9 månader) så räknade jag med att det inte skulle fungera än på många, många nätter men se på tusan efter en ordentlig nattningsrutin (lugnt sista timmen, amma i soffan, borsta tänderna, läsa bok, flaska i sängen och speldosa och nattlampa på) somnade hon i sin spjälsäng efter bara 40 minuter, 8 nedläggningar och 3 upp-plock för gos! Sen sov hon en timme innan jag fick upp och vagga henne lite och sen sov hon fram till klockan ett och då fick hon komma över till vår säng för lite amning och gos.

Ikväll var det samma rutin, och ikväll tog det bara tolv minuter innan hon sov. Jag behövde inte plocka upp henne eller lägga ner henne (hon snurrar vanligtvis runt och ställer sig på knä) en enda gång utan bara sitta bredvid, buffa henne i rumpan och avslutningsvis pussa henne på kinden flera gånger (Chloe har alltid älskat det). Efter en halvtimme (då jag hann köra mitt yogapass) fick jag gå upp och krama henne lite, men sen somnade hon snabbt om igen. Alltså nu vet jag att det här bara är två nätter, men det är två bra nätter och jag är glad för varje liten framgång! Visst kändes det tomt och konstigt igår kväll att inte ha henne bredvid mig, men vi får fortfarande gosa massa timmar på morgonen och jag tror i längden att vi alla sover bättre så här. Nu när hon börjar bli van vid spjälsängen (jag låter henne ligga/sitta/stå i den dagtid också så hon vänjer sig och inte tycker sängen är läskig) så känns det faktiskt riktigt bra att hon är så pass trygg att hon kan tillåta sig själv att somna där (och trygg nog att vakna då och då för att kolla så jag fortfarande kommer när hon ropar. Såklart).

Hon blir verkligen större och större för varje dag. Stora, fina flickan vår.

IMG_4851.JPG

Det känns väldigt längesen hon endast kunde sova om hon fick ligga så här nära mig..

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats