Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

4 saker jag tänker på just nu

Hur länge kan ett barn vars sjuk egentligen?! Nu är det Nate som inte slutar kräkas och därmed är hela familjen i karantän. Chloe tjatar om att få gå till förskolan och jag blir snart galen av husarresten. Ciaran har nämligen jobbat så jag har varit själv med barnen. Jag är uttråkad!

På min nya madrass som kommer på måndag! I skrivande stund ligger jag inklämd mellan två barn i den där härliga skåran som uppstår mellan två madrassen. Ja, 2 skilda madrasser fungerade när vi hade noll barn men inte så mycket nu. Det ska bli så otroligt skönt med en ny, härlig madrass. Jag hoppas bara att vi får ta emot den då Ciaran måste skriva på och han jobbar på måndag. Håll tummarna att den kommer prick när han kan ta lunchrast!

Att Chloe börjar få till mer och mer uttal! Idag övade vi på att säga MMMolly istället för Lolly (det blev en del “MMMLolly!” men hon kan! Med lite övning KAN hon!). Hon övar mest på att säga Olof (tack Frozen). I april ska vi på återbesök på sjukhuset. Förhoppningsvis får vi lite mer verktyg att arbeta med så vi kan hjälpa Chloe med uttalet. För jo, än får människor som inte känner henne gissa vad hon säger ibland och jag är väldigt van att översätta. Men det släpper mer och mer och numera gör hon skillnad på engelska och svenska beroende på vem hon pratar med!

Varför är oatlys iKaffe slut i hela Irland!? Vad ska jag ha i kaffet imorgon? Mjölk eller?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★

  Spännande med uttal, som specialpedagog tycker jag sånt är intressant :). Får ni några speciella redskap för att träna från sjukhuset? Hur funkar sådant där ni bor? Här i Sverige är det logoped eller träning av munnen som gäller, så undrar om det är lika för er? Som lärare i förskoleklass tidigare fick jag lära mig gumman som skulle städa som träning för att få fram uttal :).

  1. Angelica
   Angelica

   Det är det jag hoppas vi kan få när vi går dit nu nästa gång! Som sagt sist vi var där tyckte dom inte att det var ett så stort problem så vi skulle vänta och se. Men nu tycker jag själv att hon behöver hjälp att få uttalet på plats! 🙂

stats