Sápmi – Sverige – Irland

Hela kompisbesöket. Och slott. Mest slott.

FREDAGEN! Även kallad bästa dagen. Vi tog det lugnt på morgonen och sen intog vi en rejäl irländsk frukost med korv och black pudding och allt. Efter det åkte vi till Quin och strosade omkring i ruiner och njöt av solen som plötsligt tittade fram. Underbart!

Sen åkte vi till nästa slott på schemat – Dromoland! Där gick vi omkring i Slottsskogen innan vi åt en ljuvlig Afternoon Tea (är inte det en fantastisk uppfinning?).

Herregud så vi åt (och drack te), vi var mätta i timmar och hoppade därför över middagen och gick direkt på ölandet istället. Vi åkte till Ennis och hittade en liten mysig pub där 3 killar plötsligt drog fram ett varsitt instrument och spelade Irländsk freaking musik. Ett sånt jäkla lyckokast! Hela dagen visade Irland sig från sin absolut bästa sida och vi hade det så otroligt roligt. Vi fortsatte till en större pub senare där de också spelade live-musik men vi hamnade mest inne i ett hörn så vi kunde prata och prata och prata.

lördagen var vi trötta men efter lite frukost och frisk luft så bestämde vi oss för att åka ut till kusten och kolla på klipporna. Jag har ju sett dom ett X antal gånger men vädret var även den dagen fantastiskt så det var bara härligt att gå omkring och kolla på den fina utsikten. Och fortsätta pratet, man har en del att prata om när man ses max 1 gång per år.

På kvällen gick vi till vår ”kvarterskrog” men pallade bara middag och ett glas vin innan vi fick erkänna oss besegrade och gick hem. Man är ju inte 21 längre det är ett som är säkert..

söndagen åkte vi in till Limerick. Mer strosande (alltså vädret har verkligen varit på vår sida den här helgen) och slott innan en härlig lunch vid floden.

Sen skulle Ciaran börja jobba så vi åkte hem så jag kunde ta över som huvudförälder igen. Vi lagade en ljuvlig risotto här hemma och lyssnade på 90-talsmusik. Det är fint med vänner man bara kan vara sig själv med.

En dag kvar nu. Bare with me. På måndagen tog vi nämligen med oss barnen (efter att vi hämtat Chloe på förskolan) och åkte till Bunratty Folkpark! Mer stros mer slott mer fika. Sån jäkla panghelg alltså, på så många sätt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats