Att börja ge mat. | Sápmi - Sverige - Irland
Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Annons

Att börja ge mat.

Nu har vi börjat landa i någon slags “rutin” när det kommer till att ge Nate riktig mat. Puréer funkar inte så bra, så vi kör med plockmat. Det gjorde vi med Chloe också, hon gillade inte heller att bli matad (är det något barn som gillar det? Jag har nämligen inte stött på något än.. haha). Plus att jag är lite för.. lat? För att mata mina barn. Haha.

Så när vi äter mellis/lunch/middag och Nate är vaken så får även han något att gnaga på. Men nu har jag fått slut på fantasin och ger honom mest gurkstavar, kanske en morot och ett rån. Han har fått smaka lite på potatis (ingen direkt hit) men den smulas mest sönder i hans lilla hand. Nu vill jag ha tips på vad jag mer kan ge honom, som inte kräver massa förberedelse eller har massa ingredienser (han är ju fortfarande liksom i smak-stadiet så inget avancerat tänker jag).

Igår fick han smaka en banan, kanske päron och äpple kan vara något? En bit penne? Vågar jag ge han kött, eller ska jag vänta med det? Broccoli minns jag att Chloe gillade, det kanske jag kan prova. Kan jag ge honom ost? En köttbit? Macka med smör och brieost och salami? (skoja)

Och när kan han börja äta det som vi äter?

DSC_0134

Vi har självklart full uppsikt på honom när han äter, men jag minns sen Chloe var bebis att dom är duktigare än man kan tro på att spotta ut för stora bitar!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nana

  Har du kollat upp BLW? Gör det om du inte gjort det. Vi körde en light-variant här hemma och funkade faktiskt jättebra. Life with kods-podden hade nyligen ett avsnitt om det också om du vill lyssna.

  1. Angelica
   Angelica

   Jag har kollat in det! Vi körde också en light-version av det med Chloe så vi gör likadant den här gången. 🙂

Annons
stats