Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Att försöka få en ettåring att sova.

Är det något som alltid varit (och till största delen fortfarande är) en kamp så är det att få Chloe att sova. På dagarna har hon absolut noll lust att somna, men hon är bara 1,5 år så hon är så illa tvungen. Alltså kämpar vi emot varandra nästan varje dag efter lunch. Hon för att hålla sig vaken, jag för att få henne att sova. Förra veckan slet jag mitt hår och grät lite varje dag, tills jag fick nog och bytte taktik. Jag la lunchen senare än förut och sköt alltså även på sovstunden till kl 13.00 istället för 11.30. Sen kastade jag upp henne i vår ringsjal och ställde mig i hennes mörklagda rum med speldosan på och efter två minuter sov hon. Sen den dagen för en vecka sedan så går dag-vilan hur bra som helst. Hon får vara vaken till 13.00 sen somnar hon i sjalen på en minut och sover en timme i vår säng (jag tippar ner henne där så fort hon har somnat). Jag tror att hon är alldeles för uppjagad på dagarna för att ens tänka tanken att hon ska sova, så att få hänga lite på mig får henne nog att slappna av och ta den tupplur hon så väl behöver. 
Kvällarna är fortfarande ett gissel, men det går bättre och bättre. Och nu behöver jag i alla fall inte slåss med henne dagtid, jag är så sjukt glad att Josefin förde in bärsjalar i våra liv. Den är så skön att bära i och mycket mysigare än en bärsele!

Jag köpte den i somras och ringsjalen är definitivt min favorit just nu! Så enkel och skön att bära i. Och fin!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats