Att vara hemma med en tvååring | Sápmi - Sverige - Irland
Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Annons

Att vara hemma med en tvååring

Dag ett av fyra avklarad! Det kanske låter som att jag mest vill genomlida den här veckan och så är det ju såklart inte. Jag älskar (inte varje minut) att vara hemma med min lilla loppa, men det är ju onekligen både roligare och lättare om Ciaran är hemma! I alla fall har vi haft en fin dag, trots spöregn till och från hela dagen. Vi hann vara ute en kort stund mellan två skurar, men annars har vi stökat på inomhus. Chloe är så rolig när hon fastnar i en lek alldeles med sig själv. Då försöker jag bli en fluga på väggen och njuter av att dricka mitt kaffe och iaktta min tvååring som kör bilar upp och ner för garaget och försöker sätta dockhus-dockan på toa eller i badet eller på balkongen. Stunderna är inte långa, men dom finns där, och jag är glad att jag inte är på henne hela tiden med lekar och pyssel så hon får en chans att utveckla sin fantasi helt själv också. Jag tror det är viktigt, att ha tråkigt ibland och tvingas hitta på lekar själv. För ärligt talat, hur många barn sitter i timmar och stirrar in i väggen när de tvingas ha tråkigt en stund. Det går oftast inte lång tid innan de lyckats komma på någonting att sysselsätta sig med.

 

Så vi har lekt med dockhuset, målat, klistrat klistermärken, hängt tvätt, lagat mat, fikat inne i stan, handlat nya pennor, kollat på Babar, badat och sen avslutade vi dagen med att plocka ihop alla leksaker och läsa en bok i Chloes stora säng. Hon ville mest hålla hårt i sin bok och ibland visa mig en sida eller två så efter en stund släckte vi lampan och jag hann sjunga Trollmors vaggvisa, som jag sjunger för henne varje kväll, kanske tre gånger innan hon sov. Jag är så tacksam för varje kväll när det går sådär lätt, med tanke på de två åren av kaos runt sömnen som vi har haft. Det strular fortfarande ibland, men jag har förlikat mig med att mitt barn ogärna sover, inte behöver så mycket sömn och vill sova nära mig. Så de flesta nätter går bra, och vad tusan, jag har aldrig hört om en trettonåring som vägrar lämna föräldrarnas säng så det där reder nog ut sig tids nog. Tills dess tänker jag vara glad över att hon numera somnar i sin säng på kvällarna vid halv åtta, att hon äter bra och är en trygg och glad och charmig unge.

 

IMG_4933

 

Som kan tvätta sina händer efter varje toabesök, skära gurka, hänga tvätt, mata hunden och förstår prick allt vi säger till henne på båda hennes språk. <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats