Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Augusti 2020

Så har det gått ännu en månad. 

Vi har haft det bra den senaste månaden ändå. Lite upp och ner med vädret, som det ju är i livet antar jag. Haha. För två veckor sedan fick vi låna en väns hus i co. Mayo och semestrade i den delen av landet i några dagar. Så otroligt härligt med riktig semester ändå. Den här sommaren blev ju väldigt speciell, där vi liksom inte har fått någon semester utan bara varit hemma och försökt.. överleva. Men som sagt, nu i början av Augusti åkte vi först på en dagsutfykt till Killarney och strosade omkring i deras nationalpark som var enorm. En helt underbar dag med lagom varmt och faktiskt helt underbara ungar. Dom funkar bra utomhus helt enkelt, våra barn.

Sen lånae vi som sagt en kompis hus i Mayo och semestrade lite längre upp i landet, så långt upp som vi någonsin varit faktiskt! Vädret var kanon, vi åkte omkring i tre dagar och stannade på ställen som såg härliga ut och landade varje kväll i vårt lånehus. Jag behövde inte laga mat, diska, städa eller tvätta och det mina vänner, är väl exakt det som är semester. Jag ville aldrig åka hem, Irland är det vackraste landet i världen. Well, när det inte regnar.

Vilket det gör ca 340 dagar per år.

Men vi prickade i alla fall in de fina dagarna och som sagt, barnen är så jäkla fina att vara med när vi är utomhus och tillsammans allihopa utan några distraktioner. Jag är så glad att vi fick till några semesterdagar den här sommaren, det behövde vi.

Men snart är Augustis sista dag här vilket betyder skolstart för båda våra barn! Nate ska börja play school och Chloe börjar “stora” skolan och Junior Infants (här kan man säga att det är två års förskoleklass; Junior Infants och Senior Infants, innan man börjar ettan). Så senaste veckan har vi köpt skolniform, skolböcker, ryggsäckar, matlådor och allt vad nu små skolbarn behöver i Irland. Det är en hel del ska ni veta! Men mer om det en annan gång, nu går ögonen i kors så jag ska gå och lägga mig. Men kanske dröjer det inte en månad till nästa blogginlägg. Vad säger ni, ska vi dra igång hösten med lite mer bloggande och en podd! Ja, så gör vi. På måndag släpper jag och min lillasyster en podd tillsammans – Åabpapodden (Åabpa betyder syster på sydsamiska). Det blir väl kul! Jag säger till var ni kommer kunna lyssna på den! hoppas ni vill!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats