Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Bröllopsdagen – mingel efter vigseln

Efter vigseln stod det en skitsnygg bil utanför kapellet och väntade på oss! Min aehtiie (pappa) hade fixat en snygg skjuts till oss, och när vi hoppade in i den och sakta åkte från kyrkan medan gästerna hurrade och ropade efter oss så var jag så glad att han fixat en snygg bil till oss! Jag trodde att det inte spelade någon roll, vi skulle ju liksom bara transporteras från punkt A till punkt B. Men när vi åkte nercabbat genom min hemby så kändes det riktigt härligt.

Vi åkte upp mot Fjällstationen där midag och festen skulle hållas men tog av ner mot Grövelsjön och parkerade på Sjöstugans parkering och inväntade gästerna. Det var kyligt och jag höll hårt i min nyblivna mans hand medan vi väntade på att vår toastmaster skulle ringa och säga åt oss att masa oss upp till Fjällstationen. Efter en kvart var alla på plats och vi rullade in på Fjällstationens parkering som man och fru. Vi hoppade ur bilen och fick fina champangeglas som tjidtjie hade målat och sen skålade vi med våra gäster! Det blev kramkalas och vi fick äntligen säga hej till alla gäster ordentligt. Jag passade på att trycka i mig några ostkuber och tog lite foton med mina Idre-tjejer innan aehtjie hälsade alla välkomna ordentligt. Sen tog vår eminenta toastmaster Amanda vid och berättade att det var dags att börja röra sig in mot matsalen. Det fanns tid för att byta om, för de som (på min begäran och till min STORA glädje) hade tagit på sig folkdräkt och för de som inte ville byta om fanns det en photobooth och en “gästbok” i form av fyra flaskor med nummer 1, 2, 5 & 10 att stoppa lappar i (numren stod för årsdagar. På vår första årsdag öppnar vi flaksa nr 1 osv). Bordsplaceringen stod skriven på ett renskinn och tillslut hade alla gäster hittat sin plats. Min man linkade in sist av alla och när han väl dragit ut min stol (efter att jag hjälpt honom med hans och sett till att hans kryckor inte låg mitt på golvet) satte vi oss ner och middagen kunde börja!

 

2 3

Foton tagna av Erik Fröjdh.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats