Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Chloe 20 månader. 

Igår var vi på Irlands motsvarighet till BVC och Chloe fick visa vad hon kunde för vår underbara barnmorska (som jag vill ta med mig hem efter varje träff). Chloe fick leka med leksaker, hämta en nalle och mata den med vatten (paus för en slurk själv) och sen fick jag ett papper med fem bilder på och jag fick fråga Chloe vars äpplet och katten och skorna var och hon babblade på sitt hittepåspråk och pekade på alla saker jag frågade efter. Både vi och barnmorskan var imponerade! Jag VET ju egentligen att hon förstår allt vi säger, men det blev så påtagligt när hon blev “testad” på det sättet. Hon väger bra och är lagom lång och ville inte gå från det roliga rummet med den snälla tanten. Vi fick en remiss till en logoped, för att utesluta att det finns någon annan anledning än till att hon inte är redo att hon inte pratar riktiga ord än. Jag är egentligen inte orolig, hon babblar ju massor och förstår vad vi säger och visar vad hon vill med tecken och ljud, så det kommer nog så småningom. Men det känns ändå skönt att utesluta vatten i öronen eller kort tungband eller vad det nu skulle kunna vara. 
Efter avslutat BVC-besök åkte vi in till centrum och åt middag på restaurang. Jag och Chloe delade på en ljuvlig lax med mos och grönsaker och medan Chloe målade tomtenissar och kollade på youtube-klipp passade jag och min man på att hålla varandra i handen och prata om vår fina dotter en stund. En fin dag, med min lilla familj. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats