Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Chloe har astma!

Jag har precis nattat Nate och väljer att ligan kvar en stund bredvid honom innan jag går ner och röjer undan i köket. Vi har ätit frukost i kanske 4h snart, med färskpressad juice och nybakt bröd. Är det lördag så är det (för det är det va?)

 

jag lovade ju att skriva om Chloes nya astmamedicin so here goes.

Hon har det senaste typ halvåret haft en väldigt envis hosta som kommer och går lite som den vill. Ibland kommer den när hon anstränger sig, ofta när vädret är grått, ibland på natten och ibland på morgonen men nästan alltid när hon blir ledsen. Den håller i sig i kanske 20-60 minuter och sen försvinner den. Hon verkar inte nämnvärt besvärad av den dock, det är mest vi som tycker det är jobbigt att se henne ha en sån envis hosta (och kommer den på natten säger det ju sig självt att hon inte kan sova). Eftersom jag och nästan hela min familj har astma tänkte jag att det kanske är det hon har så vi fick iväg henne till läkaren och han sa att det är svårt att veta om det verkligen är astma eller nåt annat men att det är värt att prova astmamedicin för att se om det blir bättre.

 

Och ja, nu har vi bara gett henne inhalatorn sen i måndags men sen dess har hon inte hostat en enda gång och hon sover bättre än någonsin! Så jag vågar nog påstå att jag hade rätt i att det var astma hon har, lillpigan. Så nu andas hon in astmamedicin två gånger per dag och så har vi en som vi kan ge henne vid behov. Än så länge har vi inte behövt den, men det känns skönt att ha vid behov!

C09C9032-DBFC-46D0-A5B3-31A1475C5E72

 

Lilla stackare som gått omkring med astma och blivit anklagad till att sova dåligt. Tacka för det om man inte kan andas ordentligt! Nu hoppas jag att det vänder, de senare nätterna har hon bara vaknat en gång för att komma in till vår säng sen har hon sovit vidare till kl 6.00. Det i samband med att hon somnar snabbt utan gnäll och stök innan kl 19.00 på kvällen har fått mig att bli en bättre människa. Tänk vad lite astma-medicin kan göra..

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats