Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Dåligt med sömn och vänner

Idag har en ny storm härjat här i landet. Översvämningar inne i Limerick, men här i Shannon har det bara varit otroligt blåsigt. Och spöregn på tvären såklart. Chloe var vaken mellan 00.30-03.00, hon har svårt att acceptera att man ska sova på natten och inte kissa/bajsa/äta/dricka/läsa bok (?)/kramas hundra gånger.. jag känner mig lite kluven just nu. Inte i att ge upp, nej den här gången är jag bestämd, men det här med att gå på toa och ge henne vatten. Hon har liksom gjort till en grej att när hon vaknar vill hon ha pussar och kramar och sen avsluta hela proceduren med vatten. Det i sig resulterar i en överfull blöja och en unge som vaknar extra många gånger för att hon behöver gå på toa. Jag vill ju varken neka henne att dricka eller att gå på toa – om det är så att hon behöver det. MEN jag tror att många gånger är det bara en ursäkt för att få komma upp ur sängen. Ja, ja det ger väl sig det också. Vi är ju fortfarande mitt uppe i det här nya. Men tips mottages tacksamt!

 

Så idag har varit en lång dag. Lång och lite ensam. Ciaran har jobbat mycket den senaste veckan och då har jag ingen bil och eftersom det har stormat har det inte varit läge för promenader eller ute-lek direkt. Så vi har varit fast här hemma och jag har inte direkt några vänner som jag kan ringa in när jag har tråkigt. Jag har ju varit på nån slags öppna förskola men det var riktigt dåligt organiserat och inte en enda mamma pratade med mig. Jo det var en trevlig där. En mormor på 70 år.. sista gången jag var där grät jag faktiskt när jag kom hem för att det hade varit så dåligt. Visst, jag var höggravid och hormonell men det var faktiskt ingen trevlig stämning alls där och jag har ingen lust att prova det för en femte gång..

men vi ska försöka hitta nåt dans/hoppa och skutta och göra av med massa energi – kurs som jag kan åka på med Chloe. Det har bara inre varit läge än. Och så är det ju det där med bilen.. allting finns nämligen antingen i Ennis eller i Limerick. För att ta mig dit måste jag ha bil. Och vi kan faktiskt inte köpa en hel bil bara för att Chloe ska få dansa i grupp en gång i veckan. Det blir en dyr kurs det!

Men nåt ska vi väl få ihop. Kanske nåt som Chloe kan göra av med lite energi på och jag kanske kan få en vän på köpet. Jag känner att det är dags för det nu.

 

F85B3354-3A2A-40FD-BE7B-95096908DFD5 55D295FB-8A58-47B8-A773-5531D5055B5A

Jag hittade två bilder från när jag hade vänner – systrar – här hos mig. Hela tiden. Som jag saknar dom. Marika och Nathalie. Bättre tjejer finns inte. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats