Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Dop, yoga och mindfulness

Igår var vi på dop! Ciarans vän (och Chloes gudfar) har en dotter som nu skulle bli döpt, och Ciaran bli gudfar till! Så vi klädde upp oss och åkte till kyrkan för att sen fortsätta bort till puben där det bjöds på mat och tårta. Barnen (och jag) stupade i säng när vi väl lyckades slita oss. Så fin dag.

Vi körde stafett igår, så att vi båda kunde få ta några glas och slappna av en stund. Ciaran tog hand om barnen första delen av dagen (med andra ord; han såg till att de inte rev stället eller försvann) och sen skjutsade han hem mig och barnen så jag kunde lägga dom och han kunde åka tillbaka till dopfesten. Ett riktigt bra upplägg om ni frågar mig, det betydde nämligen att jag fick slappna av och ha lite kul igår, men ändå vaknade pigg och fräsch och kunde åka iväg på min yoga workshop imorse! Min vän Julie är yogalärare och hade en helt fantastisk workshop idag. Vi var 12 personer som under 2,5h pratade om olika sätt att hantera stress och ångest i vardagen, drack te, yogade och mediterade. Jag fick med mig massor (inte bara psykiskt – vi fick en liten planta också!) men en sak som verkligen berörde mig var att jag måste planera in saker som gör mig bra. Som yoga, jag är oftast alldeles för trött för att yoga på kvällen när barnen har somnat, men jag vet ju hur bra det är för mig. Jag bara måste göra det. Yoga, meditation, djupandas (genom näsan), rutiner, tid i naturen.. Ja listan kan göras lång, och jag fick helt enkelt en påminnelse om vad som egentligen är bra för oss och var tvungen att ställa mig själv frågan varför jag inte bara gör det? Jag är nog inte ensam om det dock, det är oftast enklare att lägga sig på soffan och kolla på serier och äta choklad än att göra en kopp te och rulla ut yogamattan. Och visst ska man få göra det också. Men det är just det, balansen mellan det som gör bra för kroppen och det som gör bra för själen. Just yoga är ju för mig en sådan sak som gör bra för både kroppen och själen, så jag bara måste ta den tiden. Nu. Innan min kropp är alldeles för trött.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Angelica
      Angelica

      Ja yoga är verkligen nåt som ger mig så mycket! Tyvärr är jag periodare och gör inte alls så ofta som jag borde. :/

stats