Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

En bra mat-tisdag.

Tusen tack för alla tips om hur jag kan tänka när det kommer till mat för barnen. Jag har tagit tag i det redan idag och vi har haft en så mycket härligare dag än vi brukat förut. Jag har förberedd mat och mellanmål men inte behövt fixa med det hela tiden, och ärligt talat så har det gjort mina barn gott att vara lite hungriga en stund. Dom har helt enkelt ätit bättre när vi väl har satt oss ner och ätit.

Till frukost skippade jag Nates gröt tex, alltså varför skulle jag tvinga honom att äta något som fick oss alla på dåligt humör redan från början? Jag gjorde en smoothie på banan, Jordgubb och havremjölk och stoppade ner 2 broccolibuketter som han fick tillsammans med en skiva bröd med smör och skinka. Sen fick Nate klara sig (han åt frukost 8.30) till kl 11.00 då han fick lunch för att kunna gå och sova direkt när vi kom hem efter att ha hämtat Chloe. Då år jag och Chloe lunch, Chloe 2 kycklingbitar och ungefär 500 kilo pasta och jag min nya favorit: färsk pasta, mozarella, tomat, basilika och olivolja. Mm. Medan Nate sov och Chloe kollade på tv gjorde jag jättegoda bananpannkakor som vi tog med oss och åt i vagnen påväg till lekparken vid 14.30. 16.30 fick dom gurkstavar och morotsstavar medan jag lagade mat och 17.00 åt vi stuvade makaroner (blev faktiskt gott med havremjölk) och köttbullar. Till kvällsmat fick dom nybakt bröd (låter mer avancerat än vad det är. Bakpulverbröd som tar 1min att ställa iordning) och mer smoothie. Alla glada och nöjda och framförallt har jag fått bevisat att dom inte dör av svält för att dom inte får mat direkt när dom vill. Chloe har jag insett att hon vill ha mat när hon har tråkigt och Nate tror jag vill äta bara för att det är det bästa han vet. Men det krävdes bara några minuters avledning och sen hade dom glömt att dom “var hungriga” och lekte på hur bra som helst.

tack för alla mellanmålstips (imorgon ska jag köpa salami och fet yoghurt och avokado ping Jessica <3) och göra fler bananpannkakor så vi har i frysen när det behövs. Jag ska även inhandla bär och frukt och sådana pastaskruvar som är gjorda på spenat och jag vet inte vad. Mer havremjölk och havregrädde och så ska jag ha ännu mer is i magen. Jag har ju faktiskt barn som växer som dom ska och är glada och sover bra och att oroa sig över saker hjälper oss inte. Men att ha bra mat hemma underlättar min vardag, idag fick jag massor av tid över till att rita teckningar och bygga koja med mina barn. Och det var nog egentligen det jag var ute efter. Att slippa spendera hela dagen till att fundera över nästa måltid. Det tar en hel del energi.

Och med bra mat i magen hade tom jag så mycket energi att jag orkade klä på oss och gå hela den långa vägen till lekparken. Trots kyla och mörka moln på himlen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats