Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

En bra morgon och brödrecept.

Ny dag och inatt har vi faktiskt sovit rätt bra hela familjen! Chloe somnade vid 19.00 och sov hela natten bredvid sin far och vaknade strax innan 7.00. Nate sov också rätt bra bredvid mig och vaknade och tyckte det var morgon samma tid som Chloe så vi är relativt utvilade idag! Vi gjorde en smoothie till frukost som vi åt med vår hemmagjorda granola (jag måste göra mer idag) och jag som tänkte att jag skulle sakna yoghurt har insett att jag ju ändå mest äter smoothie med yoghurt i, så att plocka bort yoghurten och mixa bär och frukt med havremjölk gör verkligen ingenting! Jag bakade även bröd igår på havremjölk och det blev jättegott, speciellt att rosta! Hur enkelt som helst att göra också. Bara blanda 6dl mjöl med 1tsk bakpulver, 1tsk bikarbonat och 1tsk salt. Sen blanda i 3.5dl mjölk (då ja använde havremjölk istället) och sen in i ugnen längst ner på 180 grader i ca 50 min. Väldigt enkelt och gott! Man kan självklart även byta ut en del av mjölet mot rågsikt eller något annat mjöl så blir det lite nyttigare.

Nu sitte vi i lekrummet och jag har tänkt göra mig en kaffe (jag håller på och vänjer mig vid havremjölken i kaffet, det är inte lika gott som vanlig mjölk men det tror jag är en vanesak). Barnen är på bra humör och Ciaran kommer hem från jobbet redan vid 15.00 idag. Då ska vi åka och handla upp oss på frukt och massa mjölkfria pålägg. Jag har en del post att skicka iväg också, tex en del julkort som jag glömt posta. Haha, så ni är några som kommer få en rätt försenad julhälsning. Men jag tänkte hellre sent än inte alls!

DSC_0132

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats