Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

En glimt av rutiner. 

De här första veckorna har vi levt lite i sus och dus, som sig bör med en nyfödd. Hon har fått sova när hon vill och lite vars hon vill. Nu börjar det dock infinna sig någon slags rutin och de senaste tre kvällarna har jag mer “lagt” Chloe än låtit henne somna med oss i vardagsrummet. Så runt 20-21 har hon fått göra kväll med fördragna gardiner och musik från speldosan medan hon ammar sista gången för kvällen och sen blir vyssjad till sömns i min famn (det är det som funkar med henne). Det är faktiskt skönt att hon inte är någon “snuttare” utan äter och sen när hon är mätt är hon klar. Eftersom hon sen sovit mer eller mindre hela natten (till 5.30-7.00) så är hon vaken mycket under dagen (med två-tre sovpass) och sover sen på natten igen (med uppvak för två-tre amningar). 

Det är skönt att börja få till någon slags rutin, och kul att hon är så vaken på dagarna. Trots att jag måste kliva upp tidigt så går det bra, eftersom vi numera kan amma i sömnen får jag många timmars sammanhängande sömn på nätterna. 

  
Hon använder inte napp (bara väldigt sällan i vagnen) men gillar att snutta på sin snuttefilt (eller arm för den delen). Jag har verkligen försökt med napp, och stoppar in den ibland, men mest får hon kväljningar av den och spottar ut den. Innan jag fick barn trodde jag att alla bebisar gillar napp (och åka vagn) men nu har jag verkligen lärt mig hur olika bebisar kan vara från start. Jag kommer fortsätta ge henne napp ibland, så får vi se om hon vill ha den senare. Vill hon inte slipper jag i alla fall vänja henne av med den senare! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Louise Fagerberg

  Hej Angelica! Jag skriver här för jag inte hittade någon mailadress till dig. Jag fick din blogg av Louise Månsson som arbetar i svenska kyrkan i Frankfurt, för att jag letar jobb i Frankfurt. Hon berättade lite kort om ditt arbete med barn och jag är intresserad av att göra något liknande. Vore tacksam om du skulle vilja berätta lite om hur du arbetade. Hoppas på svar!
  Med vänliga hälsningar
  Louise

  1. Angelica
   Angelica

   Hej vad kul! Jag hittade de flesta familjerna genom svenska kyrkan, jag var där mycket och lärde känna alla mammor och barn. Sen hittade jag min sita familj på betreut.de så där kan du registrera dig! Jag var alltså nanny i en tysk familj på ca 70% och var sen barnvakt i flera olika familjer under veckorna. I kyrkan var jag två år, ettår som au pair i den dåvarandre prästfamiljen och ett år som au pair på halvtid och som allt-i-allo i kyrkan. mejla mig på Angelica.renhuvud@hotmail.com om du har fler frågor!

stats