Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

En kurs på bibblan!

Idag tog jag och Nate cykeln in till biblioteket när vi hade lämnat Chloe på förskolan. Jag hade råkat se en notis att det startade en förälder-barn-kurs idag så jag mejlade dom, fick ett ok och drog dit. Väl där var det jag och 4 andra föräldrar med sina barn, plus 2 kvinnor som höll i kursen. Den ska pågå under 8 veckor och varje vecka är det nya teman som alla handlar om lärande i hemmet för barn mellan 0-3 år, typ. Det var en härlig liten grupp, leksaker för barnen och te och scones för oss vuxna. De som höll i kursen var vettiga och trevliga och jag småpratade med en tysk mamma medan Nate kröp efter ett annat barn och försökte ta hennes boll. Vi sjöng sånger, pratade om hur viktigt det är att läsa för barn och innan vi gick hem fick alla välja en varsin barnbok att ta med hem.

Vi fick smita lite tidigare för att hinna hämta Chloe och när jag cyklade hem med en halvsovande ettåring på pakethållaren kändes det riktigt bra i magen. Äntligen en föräldragrupp som kändes bra. Uppstyrt, fina lokaler och föräldrar som var trevliga! Det kändes också fint att få 2 timmar med bara ett barn, min minsting. Att få prata med vuxna och sen få sjunga huvud axlar knän och tår och sitta bredvid min lilla pojke och se hur han kikar storögt på när vi gör rörelser till sången. Hur han lyser upp och skriker till av glädje när vi sjunger igen och igen. Det är inte så ofta som jag tar mig tid att göra saker som passar en ettåring, han får följa med på det Chloe vill göra. Det ska vi ändra på nu. Jag ska försöka njuta av min ettåring lite mer, han är ju så otroligt fin.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats