Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

En riktigt regnig dag.

Åh idag har varit en riktig söndag (trots att det är lördag jag vet). Det har vräkt ner regn prick hela dagen och till och med vår energiska dotter som inte räds något vände och sprang gråtandes in igen när vi försökte ta oss ut på en liten promenad för att få lite frisk luft och en paus från Dora utforskaren. Vid närmare eftertanke kanske det mest var det faktum att vi stängde av Dora som fick henne att springa skrikande hemåt igen..

Nåväl, alla dagar kan inte vara spännande och fulla av aktiviteter. Jag minns dagarna hemma i huset i Storsätern när jag låg på golvet i mitt rum och radade upp alla gosedjur jag hade.. Byggde hus i sängen åt dom och ritade små böcker de kunde läsa. Hur jag och vielle lekte hemlösa barn som bosatte oss i Marikas liggdel på vagnen (mycket oklart hur vi fick plats att bo i den.. Lika mystiskt som att vi kunde dyka och simma i badkaret antar jag). Jag försöker vara snäll mot mig själv. Säga åt mig att Chloe inte mår dåligt av att få titta på film en hel förmiddag och sen leka för sig själv på mig medan jag ammar en sovande lillebror. Att hon inte kommer sluta växa för att hon äter mackor till lunch och korv och makaroner till middag en dag. Men det är svårt att intala sig att det är okej att ha tråkigare dagar ibland. Speciellt när allt är så lätt att jämföra med andra på internet. Hur föräldrar tar med sina barn till lekparker och lekland och playdates och musik-grupper vareviga dag, medan jag sitter hemma i spöregnet och maraton-ammar en bebis medan storasyster får stapla klossar på köksgolvet. Nåväl, nu har vi i alla fall tagit henne till doktorn så hon får andas ordentligt, vår ensamma lilla unge. Haha.

___________________________________________

 

Och nu sover dom. Jag har röjt undan i köket, satt på diskmaskinen och intalat mig själv att jag inte behöver glass eller choklad eller läsk för att få en trevlig kväll. Så istället kollar jag på Anne with an E (Anne på Grönkulla – en av mina absoluta favoritserier när jag var liten! Jag minns att tjidtjie lånade hem hela serien åt mig från skolans bibliotek när jag var sjuk en gång. Också fint barndomsminne. Liggande i soffan där jag läste bok efter bok) och äter på lite överblivet halloween-godis och dricker juicen vi gjorde imorse (se hon fick ju göra juice i alla fall! Ungen!) Snart ska jag gå och lägga mig så det blir söndag. Imorgon får vi nämligen Sverige-besök!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Madeleine

    Den enda aktivitet som jag tror jag ansträngde mig till att göra var nog kyrkans barntimmar, å se! Ni blev fina barn ändå, utan fullspäckade dagar med aktiviteter. Du är fantastisk å sluta titta på sociala medier, alla bara ljuger ihop en fantasivärld ändå ❤️

stats