En söndag inomhus. | Sápmi - Sverige - Irland
Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Annons

En söndag inomhus.

Men lägg av vilken dag. Chloe var vaken mellan 03.30 – 06.00 (när jag lyckades få henne och Nate att somna om så vi fick sova två timmar till) så jag var kanske inte på mitt soligaste humör när vi satte oss för att äta frukost tillsammans. Men det är bara att bita ihop och hälla i sig kaffe och försöka vända dagen till något bra. Jag hade som tanke att ta mig ut med barnen, kanske till och med åka någonstans, men alltså jag hinner inte! Nate är vaken i 2-2,5h sen måste han sova och sen när han vaknar så tar det typ en timme innan han är bytt på och matad och redo att åka nånstans och då ska båda i ytterkläder och vagnen ska in i bilen eller i alla fall ut ur hallen och väskan ska packas och jag ska helst ha byxor på mig och plötsligt har Nate somnat i soffan och så blir vi fast hemma en timme till och sen ska Chloe äta och sen är det kväll och barnen är trötta och ska borsta tänderna och få på sig pyjamas och smörjas in och ta astmamedicin och plötsligt sover dom och vi har inte ens andats en gnutta frisk luft på hela dagen.

Nej, ska vi ta oss någonstans måste jag ha planerat det och vara redo att dra ut genom dörren direkt när Nate vaknar och då ska Chloe helst vara färdig-kissad och klädd och matad. Då kanske vi hinner med en timme i lekparken innan det blir mörkt. Pust alltså. Men det kommer bli lättare, jag vet det. Så jag försöker ta det lite lugnt och tänka att det går att göra roliga saker även inomhus.

Så idag har vi varvat att ha tråkigt med att baka bröd, lägga pussel (Chloes nya favorit – äntligen kan hon sitta stilla mer än tre minuter), måla, bygga hinderbana, dansa och spela spel. Nate har gnällt sig igenom dagen, vilket är lite konstigt eftersom framtänderna nu har kommit upp, men också är han hen bebis så nåt är det väl som felas lillpojken.

Men hinderbana är dagens lektips! Jag byggde en i vårt lekrum som inkluderade spring över soffan – hopp till sängen – klättra till bordet och ner på golvet – krypa på soffkuddar och under Nates babygym och upp på soffan igen. Chloe var nöjd och fick göra av med lite energi och Nate tyckte det var festligt att se stoerre-åabpa hoppa hit och dit.

DSC_0152 DSC_0153

Sen spelade vi fiskspelet! Perfekt spel för en två-och-ett-halvt-åring! När hon fick det var det väldigt svårt men hon lärde sig snabbt och nu fångar vi fiskar på löpande band! (bonus för att jag får Flashbacks till barndomen och tycker det är lite kul)

DSC_0155 DSC_0156

Och jag vet att bilderna är dåliga men dom är ännu sämre på mobilen, är det någon annan som har märkt det? Att bilderna blir så dåliga på iPhone efter ett år ungefär? Jag ska ta tag i det snart, jag har önskat mig en kompaktkamera av min man i present. Så snart kommer bilderna steppa upp!

Nu ska jag yoga innan barnen vaknar och vill ha mig! Dag 3 i Adriens nya yoga challange – så bra! Älskar Adrien!

DSC_0160

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats