Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Första dagen i förskolan.

Första dagen. Chloe ville gå koolan NU när vi vaknade och efter att ha ätit frukost, klätt på oss, satt upp håret och borstat tänderna var det dags. Vi bor bara knappt 10 minuters promenad från förskolan så det är en perfekt promenad. Väl framme följde vi med upp till klassrummet, som inte är så stort men lagom för 11 treåringar och fyllt med leksaker och pyssel och allt en treåring kan tänkas behöva. Vi stannade en liten stund men jag märkte snabbt att Chloe var nöjd med situationen och när jag sa åt henne att ”nu går vi” så skrek hon först nej och fortsatte sen: Chloe stanna här!

Så då gick vi och lämnade vår modiga, energiska och sociala dotter på sin nya förskola där hon nu ska vara mån-fre, 9-12. Det kändes bra i magen och jag var inte ett dugg orolig, bara glad för Chloes skull. Att jag slapp skola in en ledsen ettåring gör mig så otroligt tacksam. Chloe var redo nu, det var dags.

Så efter att vi hade rensat stuprännorna (en sån ska som Chloe gärna ”hjälpt” till med om hon varit hemma), städat i köket och Nate fått leka själv med alla saker utan att storasyster tar dom eller lägger sig på honom gick vi och hämtade Chloe igen. Allt hade gått hur bra som helst (vi fick tom lite bilder under förmiddagen på förskolans facebook-grupp, så skönt!) och Chloe gick på led och hämtade sin ryggsäck och kom sen ut med en teckning hon stolt visade upp. Vi gick hemåt och Chloe satt tyst och kramade sin lillebror innan hon hoppade ner och började plocka pinnar och sprang i förväg för att kolla om hon såg några löv vi kunde ta med hem och limma på papper. Det där med förskolan var liksom ingen stor grej för henne. Det var kul och jag fick tre timmar som jag kunde fokusera på mitt yngsta barn och städa undan, så att jag slapp göra det när Chloe sen kom hem.

Glasögon och förskola på en och samma vecka. Hon har blivit så stor, vår lillpiga!

Imorgon är det dags igen, jag är så glad för Chloe som får leka med andra barn varenda dag framöver. Det känns så skönt att hon får den biten så att det är okej att vara hemma och gunga och rita gubbar och baka muffins på eftermiddagarna. Det här blir bra. Speciellt med tanke på att det löst sig av sig själv med Nates vila. Han får leka med mig fram tills vi hämtar Chloe. Då äter vi lunch och sen sover han mellan 12.30-14.30 och jag får vara själv med Chloe. Hela eftermiddagen får dom sen busa med varandra och jag har energi över till just det. Fint så.

 

Kom ihåg att trycka på hjärtat om ni gillar inlägget!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats