Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Glassbil och motorsåg.

Jag tänkte försöka att låta lite positiv i det här blogginlägget, men saker och ting har inte direkt varit på min sida idag. Nate har helt plötsligt gått över till att endast sova en gång på dagen, efter lunch. Det känns bra, han somnar väldigt snabbt på kvällarna tack vare detta nämligen. Tyvärr så har glassbilen bestämt sig för att köra förbi vårt sovrumsfönster precis när Nate är mitt i sin 2h-tupplur och det är så stressframkallande att jag går under. Idag försökte jag ha han i vagnen på baksidan istället men det var ju som att skjuta sig i benet. Då vaknade han så fort grannens hund började skälla istället.

Så jag klurar vidare på hur vi ska göra med lillebrors sovstund. Från och med onsdag ska nämligen Chloe hämtas på förskolan kl 12.00 sharp och Nate brukar behöva sova mellan 11.30-13.30. Frågan är om jag ska lägga honom i vagnen tidigare och hoppas att han sover genom en hämtning på förskolan (säkert) eller om han ska tvingas hålla sig vaken till 12.00 och somna i vagnen på vägen hem från förskolan (det tar 5 minuter att gå hem till oss från skolan). Hur skulle ni ha gjort?

Så himla gulliga är dom. Mina två barn som börjar bli stora. Jag har liksom ingen bebis längre. På måndag ska vi hämta Chloes glasögon och på onsdag börjar hon på förskolan. Nate kan inte gå än, men han klättrar på allt och skakar bestämt på huvudet när man försöker ge honom nåt han inte vill ha. Han säger “dä!” och pekar bestämt med sin lilla hand dit han vill och sen låtsas han slicka i luften som en hund – för så gör storasyster.

Dom är så roliga att vara med. Att få spendera dagarna med dom två – det är livet det.

_________________________________

Just ja! Läggningen ikväll gick ju lika skit-dåligt som på dagen. Nate hade sovit 10 minuter när grannen mitt emot börjar såga ner grenar från ett träd utanför vårt sovrumsfönster med sin motorsåg. Han har alltså haft hela lördagen på sig att göra det men väljer kl 19.00 när mina barn ska sova. Fan. Så Nate vaknar och måste sövas om vilket tar en timme och ja får springa mellan han och Chloe, som får kolla på Paw Patrol medan jag försöker få Nate att somna om. Han somnade tillslut och jag och Chloe hann gosa och prata om snömonstret som var så coolt enligt Chloe innan hon somnade snabbt i sin nybäddade säng. Det blev en bra kväll ändå, tillslut.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats