Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Harry Potter Universal Studios

Okej, okej vi måste väl prata lite om Harry Potter också! Det är ju trots allt den egentliga anledningen till att vi ens åkte till London. Jag och Maja är nämligen stora Harry Potter fans och väntade spänt på varenda bok när de kom ut. För tre år sedan sa vi högt att vi ville åka till Harry Potter – studios i London, sen blev jag gravid och allt sköts upp varpå Maja säger på skoj (det var inte på skoj, det var allvar såklart) att vi får åka sommaren 2019. Sagt och gjort, i våras var det bara att boka biljetter and of we went!

Jag och Maja bokade en kvällstid på Universal Studios, de stänger 22.00 och genomsnittstiden att ta sig igenom allt är tre timmar! Det trodde jag kanske inte att det skulle ta, och vi var lite snabbare än genomsnittet men vi var lite trötta och hoppade över att flyga på kvastar och dricka Butterbear. Första 20 minuterna är ledd guidning (lite info om studion, kort film i en salong och sen guidning i Hogwarts matsal). Alla rum man får se är de som de spelade in filmerna i (HUR COOLT) och all rekvisita, klädsel och teknik är samma som i filmerna, otroligt häftigt för en HP-nörd som jag! Vi fick, förutom Matsalen, se pojkarnas sovsal, Gryffindors sällskapsrum, en del av den Förbjudna skogen (den delen de spelade in inomhus), tåget med tillhörande perrong, Huset Harry växte upp i (och hans föräldrars hus), bron över till Hogwarts, en del av Trolldomsministeriet, Banken och Diagon Alley. Det var väldigt häftigt att gå omkring där filmerna spelades in. Vi fick se rekvisita och drakar och hur de spelade in med alla djuren och vi fick hålla i trollstavar och i bagagevagnen och, ja alltså allt ni kan tänka er helt enkelt. Vi gick därifrån mycket nöjda!

Åker ni dit behöver ni inte hyra sådan lyssnings-guide dock, det fanns så mycket att se och läsa att vi inte använde dom alls!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats