Sápmi – Sverige – Irland

Hembakt bröd som är hur gott som helst!

Igår fick jag äntligen tummen ur och bakade bröd tillsammans med Chloe medan Nate sov. Det är egentligen inte svårt, och nu har jag ett favoritbröd som jag bakar mest, men det tar tid. Först baka ihop alla ingredienser, sen jäsa 40 minuter, sen ner i formarna, jäsa 30 minuter till och sen in i ugnen i 40 minuter, tänk hur många gånger barnen hinner kaosa under den tiden. En gång fick bröder jäsa i typ 2 timmar för att det hände saker som gjorde att jag inte fick tid att stoppa ner brödet i formarna, men det gick bra ändå. Så länge det inte jäser för kort tid va?

I alla fall så blev det bröd med morot och havregryn. Det blir två limpor av det receptet jag följer, och om vi inte gör som igår och äter upp halva limpan till lunch så brukar jag skiva upp ena limpan och frysa in. Då är det bara att ta upp så många skivor vi vill ha och rosta när det är dags. Så smidigt!

4752D014-A509-4146-8B29-0F3574117DA5

4BD89DA9-0DB0-40CB-935B-F6EC4E53F55B

742B2D40-80D5-4EE1-B09F-E202F14E80AF

Så otroligt gott bröd! Jag åt typ halva limpan själv. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats