Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Hur hinner ni?!!

Nu så, nu sover båda barnen och jag ska alldeles strax göra det samma. Min säng är så otroligt lockande nu för tiden. Jag vill mest ligga i den hela tiden. Ibland känns det som att jag inte gör mycket annat än att sova eller försöka sova. Dagarna går så otroligt fort och jag läser om alla som hinner både städa och baka och tvätta och rensa garderoben och gå på promenad och handla på en och samma dag. Alltså är det bara vi som äe sjukt ineffektiva eller ljuger alla andra? Vad gör ni en helgdag tex? Okej så här såg vår dag ut, när båda föräldrarna var hemma en söndag:

7.00. Båda barnen vaknar. Jag skickar in Chloe till Ciaran son lagt sig i gästrummet.

7.30. Jag har matat Nate i sängen. Chloe och Ciaran leker kaniner under mitt täcke.

8.00. Vi äter frukost tillsammans. Chloe vill först ha gröt sen smoothie sen flingor sen yoghurt och sen glass. Hon får gröt som hon äter studsande på sin stol.

8.30. Jag har druckit två kaffe. Chloe har målat bordet med gröt. Nate börjar gnugga sig i ögonen.

9.00. Jag går upp med Nate och byter blöja och lägger mig för att amma. Han somnar och jag rullar ur sängen och går ner till Chloe och Ciaran som dansar till Michael Jackson i köket.

9.20. Jag dammsuger köket medan Chloe och Ciaran lägger pussel i lekrummet.

9.30. Jag smygäter kladdkaka som jag hittade i kylskåpet.

10.00. Chloe har byggt tre torn och kastat fem klossar i mitt huvud medan Ciaran har duschat. Jag är inne på kaffekopp nummer 3.

10.10. Jag gör en smoothie åt Chloe medan Ciaran sätter på mamma mu på tvn. Efter att ha förklarat att Dora sover.

10.30. Nate vaknar.

10.45. Nate sitter i mitt knä som sitter i Ciarans knä som sitter bredvid Chloe i soffan och kollar på Mamma Mu och gissar vad dom säger. Jag hade glömt att Mamma Mu är på svenska och Ciaran inte förstår ett ord. Det är hysteriskt roligt

11.00. Chloe har tröttnat på Mamma Mu och klistrar klistermärken i Nates panna

11.30. Nate bajsar.

ALLTSÅ SE! Det är inte ens lunch än och jag har hunnit vad? Dammsugit köket och druckit tre koppar kaffe? Hur ska jag hinna plocka ur diskmaskinen ens? Eller rensa i barnens garderober eller ens vika in den rena tvätten? Fast okej, okej. Jag hade väl kunnat bygga färre torn och lägga färre pussel och prata mindre med min man och istället städat garderoben och tvättat. Kanske kan man inte BÅDE ha roligt och ett fint hus? Eller så är jag bara sjukt ineffektiv, det är lite en på två.

Men nu ska jag sova. Innan Nate vill amma igen. Han gillar ju det han, natt-amma.

 

Vi hade ju tex kunnat skippa promenaden på eftermiddagen och stannat hemma och städat istället! E0036D00-6426-4718-9887-3878B19741FA 30709EC3-480F-4D5B-9C34-7DF7F040C634 3F5B20EF-DBCE-4396-B60B-C9B76AAA01BA

Jag får hoppas att barnen minns hur fint det var att göra saker tillsammans och inte hur det låg högar med kläder i varenda rum i huset. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats