Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Jag tror att jag har slutat amma min ettåring nu…

Jag sitter vid köksbordet, som jag har grovstädat eftersom jag försöker hålla i alla fall en yta i köket rent – det känns bättre så. Jag har facetimeat en stund med min storasyster och nu försöker jag leta fram saker som jag kan äta som kommer att göra så jag håller mig mätt till jag ska gå och lägga mig. Snart, snart kan jag börja äta som en normal människa igen, för nu är amningsslutet nära – jag tror till och med att jag har slutat amma nu. I natt ammade han nämligen ingenting och det gick bra, så väldigt bra. Han får vatten och napp och gos och jag är så glad att jag inte har behövt stressa fram det här. Vi har tagit det så otroligt lugnt och tagit bort ett amningstillfälle efter ett annat och nu i natt tog vi bort det allra sista där vid 5-tiden. Han sov sen till 8.00.

På dagarna försöker vi gosa så mycket vi kan och en stund på kvällen får han sitta i bärsjalen och ladda på lite närhet innan han somnar i sin egen säng, inlindad i spjälorna (jag har beställt ett nytt spjälskydd).

Jag pumpar fortfarande pyttelite varje dag och ger honom mitt i natten, men det är ingenting som gör honom mätt på något vis och snart kommer jag fasa ut den också. Men, ingen stress, eftersom vi inte har bråttom. Det är ju fortfarande 5,5 veckor kvar tills jag och Ciaran ska på bröllop och sova utan barnen för första gången.

Det ska vi nog klara. Och då behöver jag inte längre leta efter saker som är okej att äta för Nates eksem. Då slipper jag knapra på en torr havrekaka på kvällen och kan vältra mig i smoothies och brieostar. Dock är jag lite nervös inför hur det ska gå att börja äta som vanligt igen. Ska jag bara köra på, eller måste jag fasa in en sak i taget? En sak är säker och det är att jag kommer att fortsätta att använda havremjölk i kaffet och köpa mjölkfritt smör – ja just nu känns det som att jag kommer att fortsätta på det mjölkfria spåret – förutom en riktigt god ost då och då. Det som ska bli skönt är att inte behöva krångla till det på restauranger och att jag slipper läsa varenda innehållsförteckning när vi är och handlar. Men jag har definitivt fått en hel del goda vanor av den här konstiga dieten jag har tvingats gå på!

Det första jag ska köpa när jag slutat amma helt är massa frukt och göra smoothies morgon, middag och kväll. DET är något som lockar mer än choklad och ost just nu, konstigt nog.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats