Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Julafton 2020

Jag sitter på golvet i barnens rum och kliar chloe på ryggen. Hon har precis sett till att det ligger en morot och kaka vid den öppna spisen och städat upp så tomten har fri lejd in inatt. Vi har haft julafton med paket från barnens morföräldrar (det är verkligen optimalt att kunna dela upp julklapparna, trots att barnen får de flesta klappar imorgon), en lång promenad i Cratloe och lite svensk (samisk) julmat. Vi gav faktiskt barnen en varsin julklapp den 23de också eftersom Nate gjorde illa foten den 22a och vi fick spendera natten på akuten. Det gick ändå bra men han kom hem med gips upp till knäet och en förmodad fraktur i foten. Idag har han dock inte haft så ont och kunnat röra sig så pass att vi kunde klippa upp ett par byxor och ge oss ut några timmar i solen.

Så nu är det juldagen kvar med klappar och middag hemma hos barnens faster. Än så länge får vi hälsa på och resa utanför vårt county, men den 27.de går vi in i lockdown igen tom den 12/1. Men de har redan varnat att den kan komma att hålla i sig två månader till.. Vi får hoppas att det blir fint väder i januari och februari också helt enkelt! För är det något jag har lärt mig (som jag ju egentligen redan visste) så är det just att frisk luft botar det mesta. Vi hade ju som mål att göra 1000 timmar utomhus 2020, men det klarade vi inte riktigt. Vi har dock bara 8h kvar till 900, och så tar vi nya tag nästa år! Det har verkligen fått ut oss mer än vi vanligtvis är ute och eftersom vi har barn som älskar att vara utomhus så har det bara varit positivt.

Med det säger jag god jul, så får vi se när vi hörs igen! Hoppas ni har en trevlig julhelg och inte stressar ihjäl er. Året har varit svårt nog som det är. Sätt er ner och andas ut nu, det är ni värda.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats