Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Kalas och tacksamhet

Idag har det verkligen gått i ett. Chloe var bjuden på kalas, Ciaran jobbade och vi hade bokat in en träff med vår blivande barnvakt. Förmiddagen var sådär härligt mysig som man ser på instagram. Vi vaknade 7.40 och låg kvar och läste böcker i sängen en timme innan vi var så hungriga att vi skyndade ner i pyjamas och åt chokladflingor till frukost och sen satt kvar och målade teckningar medan jag drack kaffe och läste tidningen. Sen kom L som är dotter till en vän och barnen drog med henne i lek direkt, det kändes jättebra och när hon gick kände jag hur tacksam jag är mot alla människor som låtit mig ta hand om deras barn. Hur dom litade på att jag gjorde mitt bästa för att dom skulle ha det roligt och tryggt medan dom gjorde andra saker. Hur alla barn gjort mig till den mamman jag är idag. Annika, Hannah & Oliver, Emanuel, Johannes, Elias, Klara, Axel, Henri & Carla. Benita, Carl & Filip, Alice, Oskar & Karin, Moa, Tove och alla andra barn jag hämtat på förskolor, lekt med i parker, matat och vaggat till sömn. Vilket otroligt privilegium att ha fått vara en trygg vuxen för alla dom barnen (som nu är hur stora som helst).

Tack alla fina föräldrar för det förtroende ni gav mig. Jag tänker fortfarande ofta på era fina barn!

I alla fall så tog jag mina barn och traskade iväg på dagens kalas. En kompis till Chloe fyllde 4 och det bjöds på obegränsat med godis, hoppborg och ansiktsmålning. En otroligt lyckad dag om ni frågar barnen (och mig) som avslutades med skönhetssalong (bad, hårtvätt, nagelklippning och även en tur med saxen över båda barnens huvud). Är det bara vi som har lagt detta på lördagkvällar? Det känns som att man har lite mer tid just då att tvätta och klippa naglar. Ingen tid som ska passas eller nåt att stressa upp till sen morgonen efter.

Trots en härlig dag så ser jag fram emot en dag hemma imorgon. Långfrukost, brödbak och lite städning står på schemat. Ja förutom all lek och bus och gos såklart, men det är alltid på schemat.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Det är alltid roligt att läsa din blogg, men idag var det extra kul. Måste ju berätta att Karin börjat barnvakta grannbarn nu. Hon har första “fasta” jobbet och ska hämta grannpojkarna (2+5 år) från förskolan en dag i veckan från mitten oktober. Så roligt. Hon refererar ofta till hur du brukade göra med henne och Oskar. 😊 Kram Malin

 2. Malin

  Det är alltid roligt att läsa din blogg, men idag var det extra kul. Måste ju nu berätta att Karin börjat barnvaktat grannbarn och har första “fasta” jobbet och ska hämta grannpojkarna (2+5 år) från förskolan en dag i veckan från mitten oktober. Så roligt. Hon refererar ofta till hur du brukade göra med henne och Oskar. 😊 Kram Malin

 3. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★

  Så fint skrivet kring detta med barnen du haft hand om. Jag är uppväxt med tre yngre syskon som jag passade ofta, utöver det drog jag iväg och hittade andras barn för att leka och passa dem. Tror absolut det är en stor fördel när man blir förälder sen, att tidigt lära sig ta hand om dem :). Kanske inte så konstigt att jag har det yrket jag har heller ;).

  Er förmiddag låter som en dröm 🙂

stats