Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Kvällarna rinner mellan mina fingrar.

Nu har det gått ett tag igen. Jag vet inte vad som har hänt med min tid men den försvinner förvånansvärt snabbt just nu. Ändå har jag blivit mer noga med att spendera den tid jag har väl. Jag är med barnen prick hela dagen, som ni ju vet, och där finns ärligt inte mycket utrymme till annat än barnen, laga mat, gå på toa och se till att huset står kvar utan att ha massa smutsig disk och leksaker i alla rum. När barnen somnat är klockan 20 och ofta ligger jag kvar en stund och plötsligt är klockan 20.30 och när jag kommer ner så ska jag:

 • röja undan i köket om jag inte hann det innan barnen somnade
 • ställa iordning inför morgondagen (frukostskålar, fylla vattenkokaren, ta fram bröd ur frysen och preppa kaffebryggaren)
 • eventuellt hänga tvätt, eller i alla fall ta fram kläder till barnen till nästa dag.
 • läsa en bok
 • yoga
 • se en film eller några avsnitt i en serie
 • göra mig något att äta som inte är chokladbollar eller glass.
 • blogga/skriva

tror ni jag hinner med allt det här på en enda liten kväll? Nej, det gör jag ju inte. Tyvärr är det läsandet och yogan och skrivandet som får ryka. Det där som gör mig lycklig inne i själen efter att ha spenderat en hel dag på att tänka på alla andra än mig själv, jag vet att jag måste få in yogan i vardagen igen, den är så bra för mig. Det enda dumma är som sagt att jag antingen inte hinner eller prioriterar eller orkar yoga på kvällen när barnen sover. Och att rulla ut matten när barnen är vaken går ibland, men oftast blir det mer stretch och lek än yoga då..

men! Jag har börjat meditera! Bara 3 minuter åt gången än så länge, men jag har fått in det på ett bra sätt i min dagsrutin och därför sitter den! Lika bra som mitt glas med varmt/ljummet vatten på morgonen. Jag kan inte börja dagen utan det. I dessa tider stoppar jag ner citron, ingefära och honung också.

I alla fall – meditation – härlig grej om ni frågar mig. Tre små minuter på kvällen innan jag går och lägger mig där jag varvar ner och ägnar åt mig själv och tänker på i n g e n t i n g . Jag använder appen headspace just nu. Tips tips! 

Och med det sagt säger jag godnatt. Ikväll la jag tid på bloggen, jag läste en halvtimme i boken om Ester Blenda och jag gjorde 35 minuter yoga och åt en skål med grekisk yoghurt och granola. Jag antar att det är där mitt problem ligger. Jag vill hinna ha ett fint hem och glada barn och äta bra mat och samtidigt hålla kontakt med vänner och läsa böcker och yoga och skriva och blogga och läsa bloggar och spela spel på ipaden och kolla på massa filmer och serier och det funkar ju inte. Något måste ryka, ikväll har jag inte spelat spel på ipaden, kollat på tv eller skrivit med vänner tex. Kanske är det en balans jag måste hitta. Så jag kan få göra allt jag vill – men kanske inte varje dag. Svårt det där, jag får sova på den tanken.

En annan dag när vi bakade bröd och Chloe faktiskt var till hjälp! Bullarna kanske var lite mer avlånga än de jag gjorde men vad spelar utseendet för roll egentligen?!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nina

  Vill bara säga att jag blir glad varje gång ett inlägg från dig dyker upp i bloggläsaren. Tack för att du delar med dig av din vardag och dina funderingar. Kämpa på!

stats