Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Listan om tid

Jag har snott en lista från Egoinas blogg!

Vad är ditt förhållande till tid?

Att den försvinner F Ö R fort! Sen jag fick barn säger tiden SWOSH och jag hinner inte alltid med.

Vilken tid på dygnet gillar du bäst?

När barnen ska somna. Dom är ombytta och tandborstade och vi läser en bok (alla barnen ska sova) och sen gosar vi och Chloe säger “älkar dig tittje” femton gånger och sen ligger jag där mellan barnen och lyssnar på någon härlig podcast medan dom somnar. Bästa stunden, en mix av tid och gos med barnen och egentid. Och första gången jag får ligga ner sen jag vaknade på morgonen!

Vilken är den bästa veckodagen?

Söndagar! Eftersom vi inte behöver kliva upp och klä på oss tidigt, sällan har något planerat men barnen måste ändå i säng i någorlunda tid pga måndag nästa dag. Jag älskar helgerna sen Chloe började förskolan. När vi bara kan slappa och stöka omkring och göra det som faller oss in. Älskar söndagar.

När går tiden som snabbast?

Mellan kl 9.00-12.00 på vardagar (det är då Chloe är på förskolan och jag vill hinna med allt) och timmen när Nate sover. Jag hinner aldrig någonting under den timmen!

När går tiden som långsammast?

När man väntar på något härligt. Som att mina nya glasögon ska komma (onsdag) eller man ska få besök av vänner (helgen efter påsk) eller väntan på att åka till Sverige (29.de maj).

Äter du snabbt eller långsamt?

Nu för tiden: Sjukt snabbt. Annars är det inte säkert jag ens hinner äta!

Vilken tidsepok skulle du vilja leva i?

Oh, när utspelar sig Downton abbey? vill jag leva! Utan korsetten men med dom där härliga klänningarna tack!

Hur lång tid tar det för dig att sminka dig?

Kanske, 2 minuter.

Vad gillar du mest att lägga ner tid på?

Barnen. En härlig bok. Yoga. Min man och mina vänner. Matlagning.

Vad gillar du minst att lägga ner tid på?

Disken. Om jag kunde ta in en städerska som plockar undan och in och ur all vår disk skulle jag spara oändligt mycket tid. Idag tror jag att jag har kört diskmaskinen TRE gånger. Förstår ni, plocka ur på morgonen, plocka i och sätta på den. Plocka ur innan Chloe ska hämtas, plocka i. Sätta på den efter lunch, plocka ur innan jag börjar med middagen och plocka i och sätta på efter middagen. Är det bara vi som har det så här?! (Okej idag var extremt ofta räcker det med en gång per dag).

Vad skulle du gärna ha mer tid till?

Att skriva, att läsa, att yoga. Mig själv, som det ser ut.

Vad gjorde du för tre timmar sedan?

Barnen hade precis somnat och jag stod i köket, lyssnade på senaste avsnittet av Relationspodden och blandade ihop en egen sugar paste. Den blev väldigt bra, men vit, så jag ska fråga Chloe om det går bra med en vit my little pony tårta istället för blå..

vad händer de kommande tre timmarna?

Ingenting hoppas jag! Jag har precis varit med Chloe på toa och gett Nate vatten så jag hoppas dom (och jag) sover de kommande tre timmarna!

Var ser du dig själv om tio år?

Jag har ett härligt deltidsjobb där jag får bestämma tiderna själv (kanske skriver jag) och när barnen kommer hem från skolan är jag där och hjälper dom med läxor och gör mellanmål och är där. Drömmen!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats