Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Lucka nummer 23: ”Det perfekta julreceptet”

God morgon! Om allt har gått som det ska så sitter vi i bilen just nu påväg till flygplatsen. Det är en bilresa på lite mer än 2h, kanske 3 eftersom vi kommer mitt i morgontrafiken, och jag hoppas att allt går bra. Det är så mycket som ska klaffa med barnen och mat och sömn och humör. Men ja, fram kommer vi ju komma. Vi har gott om tid och snart är vi i Toftbyn där vi ska fira jul i år! Det ska bli urmysigt.

Men julrecept var det i dagens lucka. Jag kan bara tänka på allt julgodis som jag inte har bakat i år.. tryffel är nog min favorit, men pepparkakor måste det nästan finnas. Gud så sugen jag blev på en pepparkaka och glögg nu, det är ett måste till julafton! Vad ska mer finnas på julbordet? Bröd, aahkas nybakta gahkoe med massa smör och morfars brännvinsost. Eller skinka såklart, men helst ost. Köttbullar och renkött i massa olika former. Och sen en chokladtryffel på det så är jag nöjd! Just ja! De senaste åren har jag gjort saffransrisotto till julbordet. Så gott! Jag älskad ju risotto och tycker den passar bra på julbordet. Om jag hinner handla nånstans på julafton kanske jag lagar till det, men mest troligt är att jag stannar ute på landet och njuter av att äntligen vara i Sverige tillsammans med en del av min familj.

För det är ju det som julen handlar om. Stressa inte ihjäl er med maten, njut av att vara tillsammans och strunta hellre i Jansons frestelse eller vad ni nu tycker inte är det allra viktigaste. Eller köp köttbullar och åk ett extra åk i pulkabacken med barnen.

God jul! 

*Detta är en del i Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika tema varje dag – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats