Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Måndag och det där med att sluta amma.

Ny vecka och ännu närmare vår nya vardag. Jag sitter mest och väntar på att min nya kalender kan komma så jag kan planera veckan (nej det går tydligen inte att göra utan kalendern). Nate sover ute i trädgården och jag och Chloe har bakat bröd. Vi har inga storslagna planer för idag, baka bröd som sagt, tvätta och rensa bland våra kläder och vänta på posten. Jag håller ju på att trappa ner på amningen så det är skönt att bara vara hemma. Men det går helt okej, för er som undrar. Jag har inte riktigt haft någon plan med hur vi ska göra än, förutom att jag inte vill amma mer på dagtid och att han ska kunna somna utan amning. Så vi gör så och sen när klockan har blivit 5.00 på morgonen får han amma så att vi slipper gå upp och göra frukost. Det funkar bra just nu, och det känns som att han vaknar lite mer sällan nu när jag inte ammar på nätterna. Han vaknar fortfarande såklart och igår tog det nästan 2h innan han somnade men jag är fortfarande positiv och har inte tappat hoppet. Lagom till vi ska på bröllop kommer vi ha löst det här!

Det enda “problemet” är att Nate inte äter mjölk-/eller veteprodukter och därför finns det noll ersättning eller välling eller färdig-gröt att tillgå. Jag har gjort egen gröt och välling men än så länge tar han en klunk och puttar sen flaskan så långt bort han bara kan, gröten är han tudelad till också (jag har provat lite olika recept). Vatten dricker han som en flodhäst men jag är rädd att han ska dricka sig “mätt” på vatten och.. ja vad kan hända då?

Har ni några tips/tankar tar jag tacksamt emot det!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jessica

  Måste han ha nåt då? Ville tål ju allt, men jag kom fram till, tillsammans med vår barnläkare, att han inte behöver äta på nätterna alls. Han får vatten om han verkar törstig, eller typ behöver snap out of it. Det får räcka. Eller menar du på kvällen, innan sängen? Kämpa på, är med dig på resan, härifrån! Puss!

  1. Angelica
   Angelica

   nej Egentligen behöver han nog inget på natten, men det känns som att han inte får i sig tillräckligt på kvällen för att verkligen klara sig ända tills kl 7.00 (jag går inte upp kl 5.00 så är det bara haha). Så innan jag tar bort ett natt (eller morgon-mål är det väl egentligen eftersom han inte äter förrän 4.00/5.00) så måste jag få i honom ännu mer på kvällen.. tack för peppen! PUSS!

stats