Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Mellis-tips, scones med granola och hallon.

Härom dagen fick jag ett tips på ett gott mellanmål som jag bestämde mig för att testa. Just mellis är en sån sak jag tycker är svårt, vi fastnar lätt i yoghurt-träsket eller glömmer bort mellisen helt och det är inte bra varken för mig eller Chloe.

Dom här var superenkla att göra och så goda om ni frågar mig! Chloe tyckte dom var okej och åt en halv när jag gav henne små bitar av den. Men det är definitivt något jag kommer att göra igen!

Ca 8 ”bullar”

3 dl mjöl

2 dl granola eller müsli (jag använde min hemmagjorda granola)

2 krm salt

2 tsk bakpulver 

50 g smör (jag använde mjölkfritt)

2 dl yoghurt (i receptet står det vaniljyoughurt men jag använde naturell kokosyoghurt)

1.5 dl frysta hallon 

blanda mjöl, granola, salt och bakpulver. Nyp i smöret och blanda sedan i yoghurten och de frysta hallonen. Klicka ut lagom stora ”scones” på en plåt med bakpapper. I i ugnen på 250 grader i ca 10-13 minuter. Låt svalna på galler. Ät. Njut. Var glad (och otroligt mätt)! 

D6E5C367-79A7-4F88-BCAB-4E834E7B1026

Den kanske inte ser mycket ut för världen men dom var riktigt goda! Tack för tipset Madeleine!  De var även perfekta att ha med som utflyktsmellis.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats