Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Mellistips (och recept på dadelbollar)

När jag bad om tips på bra mellanmål fick jag massa bra tips!

  • Färdig-uppskuren frukt redo i kylskåpet (se till att lägga tex morot- och gurkstavar i vatten så de håller sig fräscha),
  • bananpannkakor (bästa receptet: 1 stor eller 2 små bananer, mosa och blanda med 1,5dl havremjölk. Blanda 1,5dl mjöl med 1tsk bakpulver och eventuellt kanel/vaniljsocker/ingefära separat och blanda sen med bananblandningen. Stek i smör),
  • fett (håller barnen mätta länge) i form av fet yoghurt med müsli och bär, ost-, salami- och skinkrullar med smör,
  • smoothies med gömda grönsaker (jag brukar peta ner broccoli och spenat tex).

Jag har tänkt prova att göra grötmuffins och någon slags havrekaka också. Jag bakar ju även mycket bröd och fryser in och sist hällde jag i riven morot i brödsmeten för att få in lite nyttigheter. Mitt egna bästa mellanmål (barnen tyckte inte om dom så mycket) är dadelbollar! Och nej, dom är inte som chokladbollar alls, det är där det blir fel tycker jag. När man påstår att det är ”nyttiga chokladbollar” för lets face it, det är dom inte. Men dom är riktigt goda dadelbollar! Jag gör efter ett recept av Gabriella Joss.

Dadelbollar.

10 urkärnade, färska dadlar

5 tsk kokosolja

2 msk kakao

1/2 dl kaffe

3 dl mixade havregryn

1/4 dl riven kokos

mixa dadlar, kokosolja, kakao och kaffe till en smet. Blanda i havregryn och riven kokos och rulla till bollar. Jag brukar vara färdig där men gillar man kokos och har lust kan man ju rulla dom i kokos! Håller i kylskåpet flera dagar.

 

Fyll gärna på med ännu fler tips!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats