Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Mittåhamran

igår åkte jag och Dinis ner från Mittåhamran och avslutade årets kalvmärkning för vår del. Det var skönt att få ta ett bad tillsammans och sova i en skön säng igen. Vi har, trots kyla och lite regn, haft det hur bra som helst. Chloe har sovit hur bra som helst och jag tror nästan att jag har varit medt utvilad av alla! Hon börjar få en mer normal dygnsrytm, och brukar somna för natten någon gång mellan 19-21 ungefär. Hon brukar få vars uppe tills jag märker att hon är trött, då nattar vi med blöjbyte och amning. Ibland somnar hon medan vi ammar i sängen, ibland inte (eftersom hon inte är en snutt-bebis så brukar hon ofta bara äta och sen vars klar efter 10 min och släppa). Somnar hon inte under amningen går jag omkring med henne och skumpar ett tag så somnar hon snabbt. Det enda svåra då är att lägga ner henne utan att hon vaknar, men efter några försök brukar det funka och jag kan få en stund själv innan jag går och lägger mig. Dock sover hon bäst på mig eller med mig bredvid. 

  
Hon ratar fortfarande nappen, hon fattar liksom inte att hon ska suga på den och tuggar istället, men suger och tuggar gärna på händerna eller Pom (hennes Gose-elefant). 

Vi har helt enkelt haft fina dagar med i alla fall lite sol och massa mys. Men nu är det skönt att vara hemma (speciellt då mitt batteri i ipaden tog slut och internet inte funkade till fjälls, det blir snabbt långtråkigt utan det när man ammar en gång i timmen..). Chloe har varit exemplarisk och knappt gett ifrån sig ett pip, förutom allt joller såklart. 

  
Samtal med Jyööne (morbror). 

  
Kollar vädret med maadteraajja. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats