Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Montessori.

Hej igen! Jag har precis kommit hem från en shoppingtur inne i Limerick, jag behövde köpa havremjölk och nya skor till Chloe och jag ville även köpa en deg-blandare! Mer om det senare.

Igår började Chloe sitt andra år på Playschool (här får man 15h/veckan två år innan man börjar skolan) och på den förskolan vi är på så betyder det att det första året är lekis medan det andra året är montessori! Så hon går fortfarande på samma förskola med samma (några nya) kompisar men i nya lokaler och med nya pedagoger! Det var i alla fall en överlycklig Chloe som skuttade iväg med sin ryggsäck till förskolan igår och när vi kom in så kom alla hennes kompisar och kramade henne. Det kändes så otroligt skönt att se hur bra hon trivs och att hon har kompisar! Det har aldrig varit några problem med att lämna Chloe på förskolan helt enkelt, jag hoppas det går lika smidigt för Nate nästa år. Det var många nya småttisar som grät hela vägen in till lekis och jag tyckte så otroligt synd om deras föräldrar.

Så nu är vi igång med vardagen igen. Chloe går måndag – fredag 9.00-12.00 i montessori-klass och jag och Nate hänger hemma. Ett år till, sen är det hans tur att börja i Playschool och Chloe börjar skolan och Junior Infants (om jag har fattat rätt, jag är ännu inte helt med på vad alla klasser och skolor heter här i Irland. Men jag har ett år på mig att lista ut det).

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★

  Så roligt att det verkligen tycks vara något för henne :).

  På tal om något annat var min son till Grövelsjön i veckan med sin skola, han var till vad jag tror var din mammas man? Eller han sa att det var så, men jag är osäker om han uppfattat rätt ;). Alltså han är snart 15 år och ibland så uppfattar han saker fel ;). Är det där du varit nu under sommaren? 🙂
  Han var i alla fall väldigt imponerad som fått klappa renar, ätit renkött och liknade. Tyckte det lät hur fint som helst, att få göra den resan som tonåring.

  1. Angelica
   Angelica

   Nej vad roligt!! Haha! Jag såg att en skola från Falun varit där! De brukar åka dit varje år tror jag, iaf från när min mamma jobbade på Mosaik! Det är alltså min mammas EX-man som var där med renarna! Eller hans fru och min bror, haha iaf min familj =) Det är där jag har varit nästan hela sommaren ja! Vad kul att han hade roligt, det är verkligen en härlig upplevelse att vara där med renarna!

   1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera specialpedagogstudent och doula ★

    Åh så roligt 😀 . De åker dit varje år i nian :D. Är det din mamma som ordnat med den saken? Tycker det är så himla bra på så många sätt :). Han var jätteimponerad, även av att bara få vara med och lära sig om kulturen och liknade. Jag är så glad över att han får den möjligheten, är inte alls som får det tyvärr och det är ju ändå det ABSOLUT bästa sättet att lära genom att uppleva och få kunskap genom någon likt din mammas ex-man som kan svara, visa och berätta :).

stats