Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Olikheten (och omöjligheten) hos barnen

Alltså det är ju rätt fantastiskt hur olika barn kan vara, trots att dom kommer från samma föräldrar. Trots att jag är mycket lugnare och mer “låt gå” med Nate än jag var med Chloe så är det fortfarande massor som är nytt. Tex ville Chloe (vill helst fortfarande) sova inuti mig och bli vaggad till sömns fram tills, ja nu egentligen. Men med Nate funkar det inte alls så. På kvällarna bökar han runt tills han läggs ner och får en napp och ikväll bara liksom, låg han där medan jag buffade honom på rumpan. Så bara somnade han. Av sig själv. Jag var, är fortfarande i chock. Jaha, så börjar han bli så pass stor att man mer kan lägga honom på kvällarna. Så nu sitter jag här vid köksbordet och skriver medan jag dricker chai-te och äter en muffins.

Chloe däremot somnade i bilen påväg hem och sov mellan 17-18 och var arg som ett bi när hon väcktes när dom kom hem. Så jag gick och la henne och hon somnade direkt. Så vi får se hur det blir inatt. Om hon bestämmer sig för att det är morgon klockan 3 eller om hon överraskar oss alla och sover till lunch. VEM VET! Det är ännu en fin sak med barn. Man har ingen aning om vad som kommer att hända! Och så fort man tror att man har listat ut hur dom fungerar så byter dom håll och går emot allt som tidigare funkat. Som idag, jag smög in broccoli i pastasåsen (väldigt riskabelt jag vet) och först fick Chloe smaka en pasta med sås direkt ur kastrullen och sa “mmmm” och “meeeer” men så fort hon fått en egen tallrik och tagit en tugga spottade hon ut det och skrek “BLÄÄ” sen var det kört med den lunchen. Hon ville bara äta granola resten av dagen, och visst, det är en fantastisk granola men man kan inte leva på frön. Nåväl, hon får väl äta resten av kostcirkeln en annan dag. Jag läste det någonstans, eller om det var i en podcast jag hörde det, att man inte ska stirra sig blind på att barnen måste äta allt ur hela kostcirkeln under varje måltid. Att till lunch kanske barnet äter bara korv och sen moffar hen i sig endast potatismos till middag för att sedan avsluta dagen med en paprika. Då har ju barnet faktiskt fått i sig allt hen behöver under dagen. Det låter ju väldigt logiskt och smart att tänka så!

Så hon får väl äta smoothien vi brukar ha till granolan imorgon helt enkelt, så har vi fixat det!

Annan rolig sak som hände idag var att Nate rullade runt runt runt och nästan försvann ut ur rummet! Han har rullat från rygg till mage i en vecka nu, och idag for han runt två gånger till innan det tog stopp. Jag blev alldeles förvånad när jag tittade bort och han plötsligt låg utanför lekmattan! Det går verkligen undan, Chloe minns jag kunde inte rulla från rygg till mage förrän efter fem-månadersdagen. Ännu en sak som är olik! Det är verkligen en sån lyx att få följa mina två barn när dom växer upp (och härligt att ha en blogg att kolla tillbaka i när minnet tryter. Tror ni verkligen jag mindes när Chloe lärde sig rulla från rygg till mage? HA! Icke.)

DSC_0882

Lill-rullarN.

 

tryck gärna på hjärtat om ni gillar inläggen!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats