Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Öppna förskolan

Äntligen fick jag en minut över till att sätta mig ner. Teet är kallt och min man har åkt till jobbet men just nu sover barnen.

Skoja. Nate vaknade, igen, så nu ligger jag bredvid honom i vår säng med hans lilla hand hårt runt mitt linneband. Han vill verkligen inte bli lämnad ikväll, och då är det bara att acceptera. Lika bra att erkänna sig besegrad, och ska jag vara ärlig så gör det inget just ikväll. Att han får tänder, kliar sönder sig och vill amma och snutta och bli buren och gosa prick dygnet runt. Jag vet ju att det går över, att nätterna är långa men åren så otroligt korta.

I alla fall har vi haft en fin dag! Jag och barnen tog oss iväg till öppna förskolan och den här gången var det inte så läskigt och alla var snälla och det kändes lite mer uppstyrt. Chloe gillade det också massor, det märks att hon är större nu och kan leka med andra barn och faktiskt har något utbyte med dom. Som när hon stod bredvid två barn varav det äldre barnet tar det yngre barnets leksak. Chloe stod och kollade på dom och det syntes så tydligt att hon inte visste vad hon skulle göra. Hon kollade på mig och på barnen och på mig igen och jag riktigt såg hur det funderades. Hon förstod att det äldre barnet gjort fel som tagit det yngre barnets leksak, så hon ville hjälpa lilla barnet. Men om hon skulle ta leksaken från det äldre barnet och ge till det yngre så skulle ju hon ha tagit ett annat barns leksak. Fina lilla ungen gick tillslut och hämtade en annan leksak ur lådan och gav till det lilla barnet. Fina, kloka lilla ungen min.

DSC_0271

Hemma har vi sen rensat i lekrummet (en hel påse med gamla/trasiga/jättekonstiga leksaker har hamnat i soptunnan och alla lådor är i ordning. Barnen har lekt, Nate tar sig omkring rullande riktigt bra nu, det dröjer nog inte länge förrän han kommer på hur man kryper! Han känner nog att han är så illa tvungen, han vill så gärna vara med. Vid middagsbordet satt han och skrattade högt åt sin stoerreåabpa som spexade och busade. Då svämmade mitt hjärta över och jag tänkte att just nu, just här, är precis där jag vill vara.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tjidtjie Renhuvud

    Nu förstår du min kärlek å jag är så glad att du får uppleva glädjen som bara barn kan ge en. Önskar jag var lite närmare men i dina berättelser får jag vara delaktig. Älskar dig min lilla, fina, duktiga flicka.

stats