Sådana är vi. | Sápmi - Sverige - Irland
Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Annons

Sådana är vi.

Så blir klockan alldeles för mycket och jag sitter kvar i köket med en kall kopp te och sparar ner bilder från Dropbox till datorn. Klockan börjar närma sig läggdags (23.00 måste jag ligga i sängen för att överleva kommande dag) och jag ser mig omkring i vårt stökiga kök. Försöker ta mig fram till kaffebryggaren så jag kan ladda den inför morgondagen, fyller på vattenkokaren, ställer fram två skålar och häller havregryn i dom så jag bara kan fylla på med mjölk på morgonen sen. Röjer snabbt så bänkarna syns igen och sopar upp några kvarglömda majskorn från golvet – hittar en penna utan lock och spenderar några minuter på att lokalisera det, eftersom vi köpte nya pennor för bara några dagar sedan. Ser mig omkring och får syn på det där nya kylskåpet. Ser hur Chloe redan har klistrat dit ett klistermärke och försöker oengagerat skrapa bort det med nageln. Drar ner dagens teckning istället så den täcker det nu trasiga klistermärket.

Tänker “vilket härligt hem – kök. Med teckningar och foton och magneter formade som djur som barnen leker med om dagarna.”

Tänker “det där kylskåpet var bra läskigt första dagarna när det var tomt. Varför må dåligt över att vi inte har ett kylskåp som är rent från saker och lappar och kort. Vi är ju inte sådana människor

Vi är stökiga och lekfulla och bråkiga och glada. Vi har barn som river ut och smutsar ner, barn som ritar teckningar som ska hänga på kylskåpet.

Världens finaste teckningar.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats