Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Self Care.

Så längtar jag efter stunden när barnen sover. När jag kan sätta mig ner med en kopp te och bara slappna av. Lägga upp fötterna och slippa tänka på vad som kan döda barnen i rummet bredvid. Slippa tänka på när och vad jag ska laga för mat, bara kunna dra en filt över benen och andas.

Ja men vad gör jag då, när gullmunkarna har somnat i vår säng (ja dom sover där igen, det är bäst så just nu). Jo, jag ställer mig och bakar två tårtbottnar. Torkar av bänkar, snabb-flätar några varv på skobanden som jag ligger lite efter med. Bär upp en tvättkorg, lägger fram kläder till barnen.

Jag borde ha gjort en kopp te. Satt mig ner i soffan med en ny bok. Varför är det så svårt att bara slöa, slappa och inte göra något nyttigt!? De flesta dagar sitter jag inte ner på hela tiden. Jag yr omkring och plockar med disk och hackar grönsaker och dammsuger golv, istället för att sitta ner och dricka en kopp kaffe. Ta det lite lugnt en stund.

Idag läste jag och barnen en hel Pettson-bok på förmiddagen, efter att Chloe hade kommit och sagt att hon var trött (igen. Hon är jämt trött nu för tiden. Vad nu det kan bero på, men det klarar jag inte riktigt av att oroa mig för just nu) och jag svarade att hon fick väl gå och sova då, medan jag torkade av spisen.

– nej tjidtjie. Jag vill mysa med dig.

Jag släppte trasan och gick och myste med min dotter. Eftersom jag har turen att faktiskt kunna göra det, vara där när hon är trött och behöver gosa med sin tjidtjie. Det är inte det som är mitt problem. Jag sätter barnen först och struntar i städning så gott jag kan när barnen är vakna. Men när dom sover så sätter jag inte mig själv först, utan jag fortsätter att köra på med barnen och hemmet högst upp på listan.

Jag tror jag ska stryka alla nyårsmål och sätta ett nytt.

Var lite självisk. Gör saker för DIN skull. Snart är Nate två år, nu är det dags att ta hand om mig själv också.

Saker jag har gjort för mig den här veckan:

  • Sprungit! Hela 12 minuter! Nästa gång blir det 13.
  • Ätit kakor, fastän socker är farligt (gott) så är det gott för själen.
  • Beställt nya glasögon och solglasögon. Som jag skjutit upp så länge för att det är dyrt. Nu är det gjort och det känns s å B r a !
  • Yogat. Yoga är alltid skönt och alltid bara för mig. <3
  • Pratat med en gammal vän. En som jag inte har pratat med på säkert två år, men som jag tycker så mycket om och som ger mig så mycket energi! Är det inte fantastiskt att ha vänner som man inte behöver prata med på länge men när man väl gör det är allt som vanligt.

Men ändå en bra lista tycker jag! Nästa vecka ska jag göra en sak per dag som är bara för mig. Vad har ni som ni gör för er skull och som ger er energi?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★

    Så fint tycker jag :D. Jag är sån som samsovit länge, det känns som folk gärna har en åsikt om att samsova med sina barn. Jag har liksom alltid tänkt att det är konstigt att barn ska sova ensamma, när vuxna (människor) och djur gärna sover tillsammans. Hur är det då rimligt att en minivariant av oss ska vilja sova själv? Minns även hur mycket jag tyckte om att sova inne hos min mamma på nätterna, eller hade något syskon i sängen, sedan hunden :). Det är lite synd att man nästan ska behöva försvara sig för saken. Ser man till hur ungefär alla gjorde för bara 50-60 år sedan kan man lätt se att folk samsov, men nu? Det är nästa tabu.

stats