Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Sockerfria banan-morotsmuffins

Idag åkte Ciaran och Chloe till Ciarans syster för att hälsa på så imorse slängde jag ihop några banan/morots-muffins som dom kunde ta med sig. Jag har så svårt för att komma på olika mellisar som passar både mig och Chloe, men dom här är såå goda! Ett helt okej substitut för vanliga muffins ändå.

Recept

Två bananer

2 morötter

75 g smör

1 ägg

4 dl mjöl

1 tsk kardemumma

1 tsk kanel

2 tsk bakpulver

0.5 dl mjölk

Sätt ugnen på 200 grader (jag har varmluft, funkar bra). Smält smöret och riv morötterna på minsta rivet. Mosa bananerna och blanda i morötterna, smör och ägget. Blanda torrprodukterna i en annan bunke. Lägg upp muffinsformar (för mig blir det perfekt med 12 st) på en plåt. Blanda i det torra i banan-smeten och häll på mjölken sist (jag glömde mjölken den här gången men det blev bra ändå!). In i ugnen typ 20 minuter. KLART! ÄT! Var glad över att bli mätt och äta en muffins på samma gång! Var extra glad över att barnen älskar dom!

DSC_0899 DSC_0901

Som sagt, perfekt mellis. Jag tycker det är så svårt annars. Vi är ju hemma hela dagarna och behöver två mellanmål som ska vara både goda och mättande. Det funkar liksom inte att bara äta mackor varje dag till mellis. Eller ja, det beror väl på vad man har på dom. Men dessa är kanon (dom går att frysa in också). Muffins, bananpannkakor (jag mixar 1 banan, 2 ägg, lite havregryn och lite vaniljsocker och steker sen i kokosolja) och olika smoothies (som jag försöker lur-lägga i grönsaker men det går sådär Chloe säger BLÄ och vägrar mer. Så mest petar jag i havregryn och kanske ett ägg. Förutom frukt och bär såklart).

Men med det sagt tar jag gärna emot tips på goda och nyttiga mellanmål! Hit me! (Madde du slipper, du är ju redan min mellis-idé-spruta. <3)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats