Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Sol och vår nya vagn.

SOLEN!

Solen kom fram och efter lunch fick jag ner båda barnen i dubbelvagnen, mellis och shoppingpåse och hund och mig själv och en halvtimme senare sov lillebror och jag och Chloe kunde leka en stund i lekparken innan han vaknade och ville vara med. Ciaran kom förbi på sin lunchrast med kaffe och trots isvindar hade vi en riktigt härlig dag i lekparken. Sen lyckades jag handla med endast ett mindre utbrott och eftersom jag hade bestämt mig för att vara en sådan där tålmodig mamma så gjorde det inget att båda barnen skrek medan jag betalade varorna och sedan tog ed mig hela cirkusen bort till närmsta bänk där jag gav Chloe en riskaka (som hon hivade så långt bort hon bara kunde) och ammade Nate. Sen sjöng vi sånger hela vägen hem som värsta familjefilmen.

Detta var exakt vad vi behövde, lite sol och en spark i baken så vi tog oss ut ur huset. Vår nya vagn underlättar den sista punkten. Ja tillslut så blev det en ny vagn, en dubbelvagn där båda barnen kan sitta bredvid varandra. Hittills har det funkat bra med vår Uppababy, men nu är Nate en smula tung för att bäras hela tiden men för liten för att sitta så pass upprätt som han måste för att Chloe ska få bra plats i extrasitsen (som tyvärr inte går att fälla bakåt så somnar hon ramlar hon fram, det har hänt). Så genom att ha en dubbelvagn (som jag köpte begagnad) kan jag bara slänga ner barnen i en varsin sits och så har jag sett till att ha regnskyddet och en väska med extrakläder + blöjor under vagnen så att jag kan sticka ut snabbt om jag vill. Hjulen behöver pumpas men den är perfekt för våra behov just nu. Jag hade tankar på att köpa en cykelvagn, men helt ärligt tror jag inte att jag kommer att komma ut oftare med en cykel att baxa ut ur förrådet. Nej, jag behövde något enkelt och hittills är jag väldigt nöjd. Så nu ska vi ta oss ut lite mer, jag har varit dålig på det nu när vädret har varit så dåligt. Men igår beställde jag även hem en ny regnjacka och regnbyxor till Chloe och imorgon ska vi se om vi hittar några stövlar till lillpigan. Sen är det bara jag som behöver nya stövlar så är vi redo att bege oss ut trots det fina irländska vädret vi har här på ön.

B350DBC4-5814-4EA4-8C58-C65289DC27A6

För det var väldigt härligt att komma hem och in i värmen och stoppa in en kyckling i ugnen och kolla på två avsnitt av Pippi Långstrump innan vi åt middag och sen badade tillsammans. Två rena, gosiga barn ligger nu och sover i sina sängar. Mina barn. Trygga, varma och mätta.

Fast Nate har jag inte ammat på två timmar så han är säkert hungrig nu. Lustigt det där, när han plötsligt sover mer än två timmar blir jag alldeles nervös och måste kolla till honom så att han.. andas? Sådär ja, nu hör jag honom. Tur!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats