Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Söndag och sömn

God morgon! Inatt har varit ännu en bra natt här hemma. Efter att Chloe somnat gick jag också och la mig och det är jag så glad för idag! Det har varit en del sena kvällar nu när Tjidtjie har varit här så jag behöver ta igen lite sömn. Chloe vaknade till en gång vid 3.30 och jag gick in till henne och la mig bredvid henne en stund och kunde sen gå tillbaka till vår säng och sov till 6.30 när Ciaran kom bärande på henne. Då hade hon sovit en till natt i sin egen säng! Med endast ett uppvak! Nu har hon precis somnat igen, hon var ju trots allt uppe till 22.30. Det känns som att det börjar ordna upp sig det här med sömnen. Vi är fortfarande helt förvirrade ibland, men nu går det att natta henne i hennes säng och sen sover hon där! Att köpa en riktig barn-säng till henne visade sig vara det bästa vi någonsin köpt. Sen vi gick tillbaka till att hon sover två gånger på dagen så går det smidigare med nattningarna också. Istället för en lång stund efter lunch sover hon två kortare stunder och det funkar mycket bättre. Jag tror att jag fick för mig att barn som är runt 14 månader ska sova en gång på dagen, men sen kom jag på att alla barn är olika och eftersom vi inte behöver få in henne i en förskole-mall snart så kan vi ju fortsätta köra på två sovstunder på dagen. Och hittills funkar det mycket bättre! Jag har alltså slutat kolla på klockan och lägger henne när jag märker att hon är trött. För håller jag henne vaken så missar vi sömntåget och då mina vänner kan hon hålla sig vaken hur länge som helst och gnälla. 
I alla fall, hon sover och jag ska passa på att göra lite efterlängtad yoga! Hoppas ni har en trevlig söndag! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats