Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Torsdagens morgonrutin.

God morgon! 

Eller ja, vi har varit vakna sen 06.30 men det är först nu jag tagit mig tid att sitta ner och blogga en stund med en kopp kaffe. Nate sover nämligen och Chloe leker här i lekrummet. Jag vet att jag har sagt det hundra gånger men jag älskar att vi har ett lekrum här på nedervåningen!

Nu sitter även morgonrutinen här hemma hos oss! Vem trodde att jag skulle bli rutinernas största fan, haha. Men hela dagen blir så otroligt mycket lugnare om morgonen är bra. Så numera finns det några saker jag vill göra på morgonen så att jag kan slappna av resten av dagen.

  • klä på mig och barnen
  • göra en kopp te/varmt vatten
  • dammsuga (eftersom vi har barn och hund måste vi dammsuga varje dag)
  • sätta på en tvättmaskin (se punkten ovan)
  • Äta frukost
  • plocka ur diskmaskinen
  • planera middagen (om vi inte redan gjort det. Idag skulle jag göra morotssoppa men då behöver jag créme fraiche och det har jag inte så nu måste jag komma på något annat)

just planera middagen har blivit en viktig punkt, det är en sån sak som tar upp så otroligt mycket energi annars. Vad ska vi äta ikväll vad ska vi äta ikväll vad ska vi äta ikväll går tankarna hela dagen. Så nu när Nate somnat ska jag gå igenom frysen och se vad vi kan skrapa ihop. Lax! Lax i ugn med Sweet chili sås och ris får det bli. Och vego-Nuggets till lunch. Och ja, jag inser nu att jag redan bloggat om min morgonrutin men jag är så nöjd att jag äntligen kan ha någon slags ordning på hemmalivet. Nu när Nate är större och sover på lite mer bestämda tider och liksom kan vara med lite mer.

Men nu ska jag passa på att hängs lite med mitt stora barn medan lilla sover. Hon som satt och ritade teckning efter teckning medan jag plockades ur diskmaskinen imorse. Jag kanske inbillar mig men sen vi fick mer rutin på dagarna har vi inte kollat på lika mycket tv och då är Chloe mer harmonisk och sover bättre. Kanske en tillfällighet men förmodligen inte. Det där med skärmar alltså, det kan vi ju ta och diskutera en annan dag kanske.

D40E821B-9F72-44EE-BF18-B40650F04380

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica

    Ja, diskutera gärna skärmar. Supernyfiken på hur ni resonerar, verkar som att vi tänker helt olika där. (Blev för övrigt vrålsugen på lax nu!) Puss!

stats