Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Val2018

Idag är det val i Sverige. Jag bor inte längre där, men jag är svensk medborgare – och kommer alltid att se mig själv som det, vad som än händer ikväll. Därför har jag röstat, för medmänsklighet. För allas lika värde och för en framtid för våra barn.

Jag har röstat på Miljöpartiet.

Jag kan ärligt säga att jag inte bryr mig vad du röstar på – så länge du inte röstar bakåt i tiden. Så länge du inte röstar på ett parti som vill ta bort allting som Sverige kämpat sig fram till de senaste 100 åren. Ett parti som vill ta bort genustänk i skolorna, sänka abortgränsen, ändra på föräldraledigheten och sluta ta emot flyktingar. De vill även gå ur EU och göra det omöjligt att ha flera medborgarskap. Samer ska inte vara de enda som får hålla på med renskötsel och så fortsätter det. För mig är det oroligt i magen just nu, när jag sitter och ser procenten ticka uppåt för ett rasistiskt (jo, det är det) parti. Jag kan inte förstå hur människor i min omgivning kan vara så arga att de röstar på ett parti där partiledare uttrycker sig rasistiskt och rent ut sagt idiotiskt i tid och otid.

Jag kan fortsätta i evighet, och jag hoppas att Miljöpartiet inte hamnar under 4% spärren, för i Miljöpartiet finns den enda ministern som bryr sig om samiska frågor, om ni frågar mig. Miljöpartiet med sina klimatfrågor är VIKTIGT att ha i riksdagen!

Jag kommer följa valet ikväll. Från min soffa här hemma i Irland. Kanske kommer jag få lämna tillbaka mitt svenska pass inom några år. Kanske kommer jag vara tvungen att slakta mina renar och sluta drömma om ett landställe hemma i mitt älskade dalarna. Men jag hoppas att det blir en regering utan rasister i toppen. För alla våra barns skull. Det är dom som kommer få ta konsekvenserna av vårt handlande idag.

Rösta inte på SD.

För mina samiska/irländska/svenska barns skull..

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats