Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Vardagsdagarna

Nu är vi ju som sagt tillbaka i vardagen, men med en rejäl smygstart för min del. Ciaran är nämligen hemma hela veckan (eller han börjar jobba på söndag igen) och det är ju så skönt. Han ramlade i poolen i Spanien och var tvungen att åka och sy (heja spansk sjukvård alltså för sin effektivitet! OBS: Ej ironi!) och har därför varit sjukskriven de två dagar han skulle ha jobbat den här veckan.

Så förutom att försöka komma igång med vardagen och hushållet igen så fortsätter vi att umgås och ha det mysigt tillsammans. Igår kom solen till och med fram en stund så vi tog med oss cyklarna ut och for runt i kvarteret med barnens grannkompisar. Nate som inte ens nådde ner till marken när vi åkte härifrån i slutet av Maj satte sig på springcykeln och bara for iväg! Helt orädd och oförstående över att han eventuellt inte visste hur man gjorde. En timme cyklade han runt runt på vår uppfart igår och idag var inget undantag.

 

Det är verkligen härligt att skrota runt här hemma just nu. Jag bakar bröd som aldrig förr, tvättar ikapp all smutstvätt, sorterar bort urvuxna kläder och sommargarderoben, lagar middag och gör härliga mllanmål. Jo, det är lätt att ha kontroll och ordning på allt när man är två föräldrar hemma. Just nu har vi tex precis ätit mat och Ciaran är och leker med barnen på lekrummet medan jag skriver detta. Fint ändå, att vara två om allt. Som igår när Nate fick ett utbrott över att inte jag skulle lägga honom och kräktes för att han var så upprörd. Det händer ofta, att han kräks när han blir arg. Han har ju astma och det är inte ovanligt att barn med astma har lätt till att kräkas när andningen blir lite ansträngd. Mina barn kräks ju lätt överlag, utan att för den delen vara magsjuka. Nåja, han somnade tillslut med mig (såklart, man kan inte låta en unge som kräks fortsätta skrika) på golvet bredvid. ikväll tänker vi inte ens försöka med någon annan än mig i sovrummet. Skit samma, this too shall pass. Men det är ju skönt att åtminstone vara två i misären (och kräks-upptorkandet haha).

Vi säger så, imorgon är det fredag och det känns härligt! Vi har inga planer för helgen men det är ju ändå skönt med helg!

Kram!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats