Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Veckoplaneraren

Eftersom jag är hemma med två små barn som kräver olika saker av mig har jag nu insett hur viktigt det är med någon slags rutin. Den behöver inte vara skriven i sten, men det underlättar vardagen att veta när saker och ting ska hända. Speciellt eftersom Ciaran jobbar skift och man aldrig vet riktigt när han är hemma. Jag behöver köpa en familjekalender, men tills vidare skaffade jag en veckoplanerare. Jag tänker att det sedan är bra att sitta ner på helgen och gå igenom nästa vecka. Jobb, lekgrupper, vad vi ska äta osv. Sen åker den upp på kylskåpet bland teckningar, läkartider och foton.
C1D8FEFC-DCC1-48FC-A485-86A075258E6ESå idag har Ciaran court kl 10.30, och vi ska äta wok till middag. Det känns verkligen skönt att veta vad vi ska äta ikväll, det är en sådan sak som kan ta upp väldigt mycket tankeverksamhet annars. Så nu är det matplanering som gäller igen!

Jag har även en lista för vad jag ska göra på morgonen för att få en så bra start på dagen som möjligt. Som att dricka varmt vatten (det har min Aahka Gunne lärt mig att man ska), dammsuga, sätta på en tvättmaskin, skriva ner vad som behöver göras under dagen, plocka ur diskmaskinen och klä på mig och barnen (i den bästa av världar får jag göra lite morgonyoga, idag tyckte Nate inte det var en bra idé dock, men jag försöker sträcka på kroppen på morgonen i alla fall). Efter frukosten och när allt är fixat brukar vi gå in i lekrummet och leka en stund tills det är dags för Nate att gå och sova. Idag satt Chloe och läste böcker medan jag ammade och sövde Nate i sovrummet, stora tjejen.

BD96086A-B4B5-48CA-8C13-A47A639A60DB

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats