Sápmi – Sverige – Irland

Att börja med mat.

Alltså jag vet men jag måste säga det igen. Det är så skönt att vara hemma igen! Barnen har sovit bra under dagen, och trots gnäll-Pelle så har allting flytit på fint. Vi åt till och med middag tillsammans hela familjen! Chloe åt massor utan gnäll (till och med potatisen vilket vanligtvis inte är en favorit), Nate gnagde på en gurka och det var så himla härligt att vara tillsammans igen. Det märks verkligen att Chloe har saknat sin aehtjie.

Gurk-gnagaren då. Som håller på att föda fram två framtänder. Han ligger just nu uppe i vår säng bredvid sin storasyster. Det är skönt att han är så stor att dom kan sova i samma säng utan att jag är rädd att han ska bli bebis-mos. I alla fall så är han snart 6 månader och om vår barnmorska får veta att det enda han fått äta utöver bröstmjölk är en gurka och världens minsta sked med morotspuré så blir hon nog inte så glad (och ett litet sug på en bit bröd. Ett litet råk). Jag har egentligen ingen stress, men jag känner att jag måste komma igång snart i alla fall. Han växer ju som han ska (obviously) men kanske ska vi inte amma tills han blir femton. Jag vet dock inte hur jag ska börja? Han verkar sugen på att gnaga på saker och jag vill gärna ge honom plockmat, men vars ska jag börja? Jag måste nog läsa på lite igen helt enkelt. Kanske kan jag koka en morotsstav eller lite broccoli åt honom.. Något måste han få äta i alla fall, pojkstackarn. Och får han tugga på något själv tror jag han skulle gilla det mer än att bli matad. Speciell nu som han börjar få tänder och tuggar på allt. Chloe fick ju också mest plockmat när hon var bebis så nånstans borde jag väl ha nedskrivet hur vi gjorde med henne..

nå, dit jag vill komma är att ni gärna får ge mig tips på hur jag ska börja med mat åt Nate!

70FE6B4D-4A4A-47EC-976A-FDC4852CDEF8

Dubbla bitringar för att vara på den säkra sidan

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ammie 1921

    När parets fösta barn var ca 11 månader, så gav de honom barnmat först. Sen satte sig mamma och pappa för att äta. Lille pojken stod bredvid matbordet och bankade med lilla handen och ville ha mat !! Till slut gissade mamma och pappa sig till att den lille pojken talade om att nu var han tillräckligt stor för att äta TILLSAMMANS med mamma och pappa. Och så blev det. Han fick en liten portion av de vuxnas mat på egen tallrik och åt sen med god aptit och var nöjd. (lille pojken är bror till spagettimålaren – smile)

    1. Angelica

      Haha vad härligt! Ja Nate får alltid sitta med oss när vi äter, och numera får han nåt att suga/tugga på han också! Han verkar så mycket gladare när han får vara med!

stats