Sápmi – Sverige – Irland

Costsplit

Efter två veckor av kompishäng i olika länder vill jag tipsa om världens bästa app. Man kan tro att jag är lite färgad, eftersom det är min vän Amandas pojkvän Jacob (okej Jacob är min vän också) som har gjort den – men den är verkligen världens bästa app.

Så, tänk er detta scenario: ni är 3 tjejer på kompisweekend i Irland. Ni åker till ett slott och alla beställer in en varsin Afternoon Tea, två av er tar med champagne (för varför inte!) medan den tredje stackaren, vi kan kalla henne Angelica (eftersom hon heter så) får skippa champagnen eftersom någon måste ju köra hem sen.

Efter två timmar är det dags att dra vidare och alla ska betala. Eller!? Det är här den fenomenala appen kommer in i bilden. Tjej nummer 1, vi kan kalla henne Amanda (eftersom hon heter så) drar sitt kort och för sedan in summan i gruppen vi har i Costsplit. Där är alla våra namn med och alla som har laddat ner appen (den finns tyvärr endast för iPhone) har tillgång till vår grupp via en kod som man enkelt kan dela när man skapar en ny grupp.

Amanda som har betalat skriver alltså in hela summan och får sedan välja vilka hon betalar för.

Men! Eftersom Amanda och Maja drack skumpa och slipper köra hem så kostade deras Afternoon Tea 10€ mer än Angelicas. Angelica ska alltså bara betala 30€ – så då skriver vi in det och då ser det ut såhär:

Sådär ja! Amanda klickar på Spara och såhär ser det ut i costsplit nu:

Sen är det bara att fortsätta hela helgen. Nästa gång köper vi öl i en pub och då betalar Maja, sen köper vi mer öl och kanske är det Angelica som står i baren då.

Så går helgen. En lunch här, en fika där, Amanda kommer på att hon köpte pärlsocker och resorb till Angelica i Sverige och för snabbt in att hon betalat 194kr (eftersom hon använde svenska kronor när hon betalade dom. Då räknar appen om det till hemvalutan som är inställd på euro. Eftersom Angelica bestämde). När helgen är slut så har fler kostnader lagts till och alla ska åka hem till sitt igen. Då klickar vi på återbetalning längst ner och Voilà!

Snabbt swishar vi pengarna vi är skyldiga till Amanda (som råkar vara Jacobs flickvän. Det var ett sammanträffande jag lovar. Det blir nog inte alltid att den som äger appen är den som ska få pengar) och alla kan nöjda och glada åka hem och veta att helgen var rolig och enkel och framförallt rättvis. Ingen uppdelad nota på varenda lunchställe. Inget skramlande med småpengar så fort någon ska till baren och köpa öl till hela sällskapet. Inget små-swishande och inga funderingar över om någon har betalat mer än någon annan.

Rättvist

Enkelt

Och alltså också kul! Hur roligt är det inte med appar som faktiskt underlättar i livet! Vi använde även appen i Barcelona helgen innan, och jag och mina syskon har en konstant grupp där vi för in grejer vi ibland köper till varandra – eller när någon av oss betalar en gemensam present till någon annan familjemedlem. Den är alltså kanon även i vardagen, inte bara vid resor.

Alltså. Costsplit. Sa jag att det var det den hette? Världens bästa app. Ni hittar den i appstore!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats