Sápmi – Sverige – Irland

Söndag. Skolstart.

Hej! Ska vi göra en liten söndags-check den här veckan kanske! I torsdags var det alltså dags för Chloes första skoldag. Eftersom de inte har kunnat hälsa på skolan tidigare pga ni-vet-vad så fick vi komma in för en första skoldag i torsdags. Skoluniform på och sen gick vi dit i spöregnet, jag och min stora flicka. Alla barn fick ha med sig en förälder och vi blev i tur och ordning slussade in i barnens nya klassrum. Där fick de sätta sig på sina platser (Chloe sitter med en av sina kompisar från Montessori så hon är mer än nöjd) och efter ett litet hej från rektorn och lärarna så fick vi föräldrar gå ut en stund så barnen fick en halvtimme själva. Ni som känner Chloe kan ju förstå hur bra det gick och att hon knappt märkte att jag gick, jag är så otroligt stolt över henne. Lilla, stora ungen min.

Så var första skoldagen i Primary avklarad! Imorgon börjar båda barnen ”på riktigt”, det känns helt sjukt. Jag är så spänd på hur det kommer att gå, mest för Nate. Det kan verkligen gå åt båda hållen. Antingen springer han in utan att se sig om eller så hänger han kvar vid mina ben och vägrar släppa taget. Så ingen mening att oroa sig i förväg, och jag har otroligt stort förtroende för pedagogerna på förskolan, dom är jättesnälla och väldigt fina med barnen.

Nu sover barnen och jag ska förbereda inför morgondagen. Det är första gången TVÅ barn ska vara påklädda, matade och redo att spendera en halvdag utanför hemmet. Utan mig. Uniform och kläder ska på, hår borstas och sättas upp, dom ska äta frukost och ta mediciner och sen ska vi packa matsäckar och få med oss allt som ska med såhär första dagen. Så otroligt spännande. Nu ska dom iväg ut i världen, båda våra fina barn.

Och frågar någon en gång till vad jag ska hitta på när jag plötsligt inte har några barn hemma blir jag tokig. Hur mycket tror ni man hinner på 3h (2.5 egentligen eftersom dom ska lämnas och hämtad också). Jag ska väl typ gå på toa i fred sen är det väl dags att hämta dom igen!

 

och just det!! Imorgon kommer det andra avsnittet i vår podd! Hoppas ni vill lyssna’

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ★Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! ★

    Lyssnade på er podd :). Riktigt mysig, har dock varit ganska högstressad på sista tiden så det där med att hinna läsa och kommentera har bara fallit bort lite. Kul dock att få läsa här. Så roligt att hon börjat skolan, sedan är det lite kul hur folk tror att man får världens tid på kort tid ;D. Kör på med lyxen att gå på toaletten eller bara dricka te eller kaffe i fred!

stats