Sápmi – Sverige – Irland

Torsdag. 14 Januari.

H e j ! Från lock down nummer 3! Vad kul vi har det! Så här dag 4 in i hemskolningen går det, ja men bra? Vad annars ska man säga. Att vi lever i misär, har brutit ihop psykiskt och lever på glass och korv? (hint: en av dom är sanning)

Vi har alltså full lock down just nu, sådär som vi hade det i maj när vi sa ohoj vad jobbigt men vilken tur att det inte är vinter hahaha det vore jobbigt! Klipp till januari 2021 och här sitter vi. Jag hemskolar en femåring medan treåringen vägrar göra något man ber honom om och vi inte får träffa n å g o n utanför familjen. Ja, vi kan väl råka träffa en vän på lekparken men nu har vi haft is och spöregn sen det blev nytt år så det har inte varit läge.

Men, tack vare utmaningen vi även kör i år (1000 timmar utomhus) så letar vi oss ut mellan skurarna och frisk luft hörni, vilken grej det är. Idag hängde vi på lekparken (som äntligen öppnat nu när vi har 9 plusgrader igen) i över 3h och barnen slocknade som små grisar när det var läggdags sen.

Så vi mår väl bra. Barnen mår bra, dom saknar, enligt Chloe: aajja, Aahka och sina kusiner & enligt Nate: Lily och Lisa, men barn har ju cirka noll tidsuppfattning så när vi väl får ses igen kommer dom inte fatta att det är två år sen vi sågs.

Två. År. Ni kanske kan få ett hum om hur jag mår då. Jag överlever, såklart, vad ska jag annars göra. Men särskilt kul är det inte just nu va. Irland har skyhöga siffror och jag får inte hälsa på hemma hos mina vänner här i stan eller handla något annat än mat medan svenskar åker på skidsemester till Åre. Ja, ni kanske tycker jag låter bitter men det hade ni också gjort om ni varit i mina skor.

Vaccinera er nu. Håll er hemma. Så jag kan få åka och krama min familj det här året.

Och så mina barn kan få träffa sin familj.

Och Lily och Lisa. I Guess!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica

    Sicket jädra liv. Tur du har de där gullnosarna som håller igång dig och hjälper till att få tiden att gå. Saknar dig!!

stats